fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #34 – Cursa către Net zero – de la ambiție la acțiune

Sustainability School #34 – Cursa către Net zero – de la ambiție la acțiune

Neutralitatea climatică cere o transformare fundamentală în toate zonele societății. Dificultățile pe care trebuie să le depășească companiile care trebuie să implementeze această transformare ținând cont și de competiția globală, sunt imense. Prin Green Deal, Comisia Europeană a prezentat cel mai larg și mai ambițios proiect de creștere sustenabilă și competitivitate pe termen lung de la fondarea Uniunii Europene.  Ținta climatică de neutralitate până în 2050 este extrem de ambițioasă, dar luând în calcul amenințarea reală a consecințelor schimbărilor climatice, este absolut necesară.
Acest lucru înseamnă că trebuie să acționăm acum! Multe companii din Germania, Europa și din alte părți ale lumii au înțeles nevoia de a-și modifica procesele pentru a se adapta neutralității climatice, reducându-și emisiile cât mai repede posibil. Planurile de acțiune ajută companiile să facă tranziția către afaceri mai verzi într-un mod cât mai concret. Aceste planuri sunt extrem de utile deoarece oferă un cadru robust deciziilor de investiții, făcând posibilă analiza și ajustarea proceselor și procedurilor în companii și pe tot lanțul de achiziții.
10 din companiile partenere din German CEO Alliance for Climate and Economy, organizație non-profit din Germania, au dezvoltat un document cu propuneri legate de pachetul legislativ Fit for 55, cu scopul de a aduce la masa discuțiilor cele mai vizionare nume din zona de business și a prezenta tranziția industriei în contextul Fit for 55. În acest document, organizația a pledat pentru un design ambițios, dar viabil din punct de vedere economic, ținând cont de nevoia de planificare și securizare financiară a companiilor care sunt deschise către investiții în tehnologii verzi.
Astfel, în urma unui dialog la care au luat parte 17 companii lideri ai industriilor lor, CEO Alliance for Climate and Economy, împreună cu Agora Energiewende și compania de consultanță Roland Berger, au schițat 12 recomandări de acțiune în domeniul politicilor.

Participând la acest webinar susținut de Ronja Busch – Junior Advisor, European and International Policy, German CEO Alliance for Climate and Economy, am aflat:

➡️ importanța planurilor corporative de acțiune climatică
➡️ bune practici de acțiune climatică ale companiilor membrilor în German CEO Alliance for Climate and Economy
➡️ de ce contează să ai un plan de acțiune corporativă pentru a demonstra angajamentul ferm al companiei tale pe calea tranziției către sustenabilitate și pentru a evita greenwashing-ul

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate: