Enter your keyword

post

Sustainability School #33 Advocacy pentru sustenabilitate

Demersul de advocacy joacă un rol vital în crearea de interes și stimularea implicării pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă (SDGs), indiferent dacă vorbim despre egalitatea de gen, atingerea obiectivelor climatice sau acces la sănătate și educație pentru toți.
Politicile publice pot juca un rol pozitiv în tranziția către o lume mai bună și mai justă. Ele pot, de asemenea, să ajute organizațiile non-guvernamentale să dezvolte proiecte viabile, care să creeze schimbări durabile în societate. Soluții reale, nu rezolvări temporare ale unor situații de criză. Rolul activităților de advocacy este să educe factorii decizionali și să îi facă atenți la impactul real al politicilor publice pe care le promovează.

Participând la acest webinar susținut de  Ioana Grindean, Director Advocacy, Centrul Step by Step, am aflat:

  • ce este advocacy si la ce ajută?
  • cum proiectam o campanie de advocacy (analiza și identificarea problemei de rezolvat, cartografierea mediului extern, activități și instrumente de advocacy, planificare, evaluare)
  • ce NU este advocacy: mituri și idei preconcepute directivă aflată în stadiu de proiect la această dată)

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy