fbpx

Enter your keyword

post

Sustainability School #31- Contribuția economiei sociale la dezvoltarea sustenabilă

Sustainability School #31- Contribuția economiei sociale la dezvoltarea sustenabilă

Comisia Europeană a publicat în luna decembrie Planul de acțiune pentru economia socială – un set complex de măsuri care vizează îmbunătățirea investițiilor sociale, sprijinirea organizațiilor de economie socială și a întreprinderilor sociale pentru a-și lansa și extinde activitățile și impactul lor social, pentru a inova și a crea locuri de muncă.
Ce sunt întreprinderile de economie socială? Întreprinderile sociale de inserție angajează persoane din grupuri vulnerabile, oferindu-le un loc de muncă sigur și un pachet integrat de servicii de inserție socio-profesională – consiliere, formare la locul de muncă. Aceasta reprezintă o abordare personalizată a situației. Astfel, persoanele care în mod tradițional erau privite mai curând ca beneficiari de ajutoare sociale, devin membri activi și valoroși ai comunității.
Care este situația economiei sociale în România? ADV România a realizat o analiză a datelor publicate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) în Registrul unic de evidență a întreprinderilor sociale – decembrie 2021. Potrivit studiului, în decembrie 2021 au fost 2440 de întreprinderi sociale active iar 1841 de întreprinderi au obținut acest atestat în același an. În Registru figurează 2485 de întreprinderi sociale, dintre care 45 au atestatul suspendat sau retras. La nivelul angajărilor, în decembrie 2021 figurau 975 de angajați, dintre care 223 aparțineau grupurilor vulnerabile.
Participând la acest webinar susținut de Angela Achiței, președinte Fundația Alături de Voi România și membru fondator AFIN IFN SA, am aflat :
➡️Ce prevede Planul de acțiune pentru economia socială?
➡️ Cum arată ecosistemul de dezvoltare a economiei sociale în România, cu provocări și soluții?
➡️ Cum ne putem înscrie în Harta Interactiva a Întreprinderilor Sociale și clusterul ”Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”?
Următorul nivel – antreprenorii sociali devin acționari în AFIN IFN S.A., prima instituție de finanțare non-bancară cu capital românesc din România dedicată sectorului de economie socială.
➡️ Enterprising for Tomorrow – o altfel de conferință europeană dedicată economiei sociale. Când, unde și cum putem participa?

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educație în management sustenabil, susținut de Coca-Cola HBC România și dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre ale Ambasadei Sustenabilității în România, prin programul Coaliția România Sustenabilă.

Dacă ești angajatul unuia dintre membri poți obține parola de la persoana de contact a organizației tale în cadrul Coaliției.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, cere decidenților din organizația ta să  devină membru.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate: