Enter your keyword

post

Sustainability School #29 – Taxonomia UE, implicații pentru domeniul construcțiilor

Taxonomia UE este un sistem de clasificare și o cerință de raportare obligatorie începând cu 2021. Aceasta impune participanților de pe piețele economice să raporteze informații cu privire la activitățile lor economice clasificate ca fiind durabile. Obiectivul directivei este de a direcționa investițiile către activități sustenabile și de a oferi criterii obiective de măsurare a performanței de sustenabilitate.

Toate sectoarele, inclusiv sectorul construcțiilor și cel al imobiliarelor, intră sub incidența noilor prevederi, cu mai multe criterii tehnice de selecție, care variază în funcție de tipul de construcții: construcții noi, clădiri existente, renovarea clădirilor și măsurile individuale în sector.

Romania Green Building Council a încheiat un parteneriat cu Blue Auditor Austria prin intermediul căreia, în decembrie 2021, s-a lansat și în România singurul instrument online de verificare a gradului de împlinire a condițiilor privind certificarea Clădirilor Verzi. Blue Auditor este un nume de referință în audit și evaluarea Clădirilor Verzi nu doar în Austria, ci în întreaga Uniune Europeană, având în portofoliu nu mai puțin de 488 de clădiri și ansambluri rezidențiale din 18 țări diferite. Mediul construit contribuie cu circa 36% la emisiile globale de CO2, iar parteneriatul ROGBC – Blue Auditor va oferi industriei românești de construcții și financiare cele mai performante instrumente de monitorizare și îmbunătățire considerabilă a gradului de sustenabilitate.

Wolfgang Lukaschek fondatorul și Managing Director al platformei Blue auditor ne-a explicat în cadrul acestui webinar:

➡️ Metodologia taxonomiei UE

➡️ Evaluarea criteriilor tehnice

➡️ Analiza decalajelor (GAP)

➡️ Evaluarea portofoliului și raportarea veniturilor, CapEx-ului (cheltuielilor de capital) și OpEx-ului (cheltuielilor operaționale)

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educatie în management sustenabil, susținut de Coca-Cola HBC România și dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania, prin programul Coalitia Romania Sustenabilă.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:

10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy
10x10_SDG icons-individual-ENG-cmyk copy