Enter your keyword

post

Sustainability School #29 – Taxonomia UE, implicații pentru domeniul construcțiilor

Taxonomia UE este un sistem de clasificare și o cerință de raportare obligatorie începând cu 2021. Aceasta impune participanților de pe piețele economice să raporteze informații cu privire la activitățile lor economice clasificate ca fiind durabile. Obiectivul directivei este de a direcționa investițiile către activități sustenabile și de a oferi criterii obiective de măsurare a performanței de sustenabilitate.

Toate sectoarele, inclusiv sectorul construcțiilor și cel al imobiliarelor, intră sub incidența noilor prevederi, cu mai multe criterii tehnice de selecție, care variază în funcție de tipul de construcții: construcții noi, clădiri existente, renovarea clădirilor și măsurile individuale în sector.

Romania Green Building Council a încheiat un parteneriat cu Blue Auditor Austria prin intermediul căreia, în decembrie 2021, s-a lansat și în România singurul instrument online de verificare a gradului de împlinire a condițiilor privind certificarea Clădirilor Verzi. Blue Auditor este un nume de referință în audit și evaluarea Clădirilor Verzi nu doar în Austria, ci în întreaga Uniune Europeană, având în portofoliu nu mai puțin de 488 de clădiri și ansambluri rezidențiale din 18 țări diferite. Mediul construit contribuie cu circa 36% la emisiile globale de CO2, iar parteneriatul ROGBC – Blue Auditor va oferi industriei românești de construcții și financiare cele mai performante instrumente de monitorizare și îmbunătățire considerabilă a gradului de sustenabilitate.

Wolfgang Lukaschek fondatorul și Managing Director al platformei Blue auditor ne-a explicat în cadrul acestui webinar:

➡️ Metodologia taxonomiei UE

➡️ Evaluarea criteriilor tehnice

➡️ Analiza decalajelor (GAP)

➡️ Evaluarea portofoliului și raportarea veniturilor, CapEx-ului (cheltuielilor de capital) și OpEx-ului (cheltuielilor operaționale)

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.

Program sustinut de

Coca-Cola-900

Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate: