Enter your keyword

post

Sustainability School #25 – Rolul economiei circulare în atingerea neutralității climatice

În cadrul CLG Europe și sub coordonarea Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL), a fost creat grupul de lucru “Neutralitate Climatică și Materiale și Produse Circulare”. Grupul, format din companii vizionare și ambițioase, a publicat un raport în care solicită Comisiei adoptarea cât mai rapidă a Inițiativei pentru Produse Sustenabile, oferind argumente, modele de bună practică, principii și recomandări de politici.

Despre acest raport și importanța tranziției la circularitate, am discutat cu Tahmid Chowdhury, Manager de Program în cadrul CLG Europe.

Am aflat:
➡️Ce este economia circulară și de ce este ea importantă pentru atingerea obiectivelor climatice în mediul privat și nu numai;
➡️Ce se întâmplă în momentul de față la nivelul Uniunii Europene;
➡️Ce solicită decidenților politici, companiile vizionare, pentru care economia circulară nu reprezintă un simplu trend, ci o cale eficientă și profitabilă de ieșire din criza climatică.
În cadrul CLG Europe, Tahmid coordonează grupul de lucru dedicat Economiei Circulare, cât și proiecte pe zona politicilor de competitivitate. Anterior, el a lucrat la Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie industrială din cadrul Guvernului Marii Britanii.

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.