În cadrul CLG Europe și sub coordonarea Cambridge Institute for Sustainability Leadership (CISL), a fost creat grupul de lucru “Neutralitate Climatică și Materiale și Produse Circulare”. Grupul, format din companii vizionare și ambițioase, a publicat un raport în care solicită Comisiei adoptarea cât mai rapidă a Inițiativei pentru Produse Sustenabile, oferind argumente, modele de bună practică, principii și recomandări de politici.
Despre acest raport și importanța tranziției la circularitate, am discutat cu Tahmid Chowdhury, Manager de Program în cadrul CLG Europe.
Am aflat:

Ce este economia circulară și de ce este ea importantă pentru atingerea obiectivelor climatice în mediul privat și nu numai;

Ce se întâmplă în momentul de față la nivelul Uniunii Europene;

Ce solicită decidenților politici, companiile vizionare, pentru care economia circulară nu reprezintă un simplu trend, ci o cale eficientă și profitabilă de ieșire din criza climatică.
În cadrul CLG Europe, Tahmid coordonează grupul de lucru dedicat Economiei Circulare, cât și proiecte pe zona politicilor de competitivitate. Anterior, el a lucrat la Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie industrială din cadrul Guvernului Marii Britanii.
Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.
SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.
Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.
Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.