Enter your keyword

post

Sustainability School #23 – Provocările dezvoltării durabile

Fundamentul unor societăți pașnice si echitabile este asigurat prin garantarea accesului la justiție pentru toți și crearea unor instituții legislative și instituționale funcționale și responsabile. Implicarea, participarea și reprezentarea cetățenilor la toate nivelurile și asigurarea accesului public la informații garantează și protejează drepturile și libertățile fundamentale. Pe această bază trebuie avută în vedere dezvoltarea capitalului social, prin promovarea toleranței și reducerea și evitarea oricăror forme de violență în societate.

România are nevoie de o schimbare a paradigmei prezente de dezvoltare pentru a face față provocărilor secolului XXI. Trăim o perioadă în care criza sanitară și cea energetică pot modifica coordonatele procesului de globalizare sau ale climatului de pace și securitate. Este nevoie de o abordare pragmatică care să țină cont de dinamica proceselor regionale și globale, proiectată într-un orizont de timp care să privească peste generații, care să satisfacă „nevoile generației actuale fără a compromite șansele viitoarelor generații de a-și satisface propriile nevoi”.

Ce am dezbătut în cadrul SustainAbility School?

-Care este proiecția acestor teme în societatea românească
-Care sunt posibilele riscuri care pot destabiliza pacea socială sau amenința securitatea națională și care ne pot afecta pe toți deopotrivă: indivizi, familii, societate civila sau mediu de afaceri.
-Cum putem evita aceste obstacole potențiale și ce ar trebui să facem pentru a transforma aceste provocări în oportunități de dezvoltare durabilă

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

 

****

Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.