Sustainability School #23 – Provocările dezvoltării durabile
Fundamentul unor societăți pașnice si echitabile este asigurat prin garantarea accesului la justiție pentru toți și crearea unor instituții legislative și instituționale funcționale și responsabile. Implicarea, participarea și reprezentarea cetățenilor la toate nivelurile și asigurarea accesului public la informații garantează și protejează drepturile și libertățile fundamentale. Pe această bază trebuie avută în vedere dezvoltarea capitalului social, prin promovarea toleranței și reducerea și evitarea oricăror forme de violență în societate.
România are nevoie de o schimbare a paradigmei prezente de dezvoltare pentru a face față provocărilor secolului XXI. Trăim o perioadă în care criza sanitară și cea energetică pot modifica coordonatele procesului de globalizare sau ale climatului de pace și securitate. Este nevoie de o abordare pragmatică care să țină cont de dinamica proceselor regionale și globale, proiectată într-un orizont de timp care să privească peste generații, care să satisfacă „nevoile generației actuale fără a compromite șansele viitoarelor generații de a-și satisface propriile nevoi”.
-Care este proiecția acestor teme în societatea românească
-Care sunt posibilele riscuri care pot destabiliza pacea socială sau amenința securitatea națională și care ne pot afecta pe toți deopotrivă: indivizi, familii, societate civila sau mediu de afaceri.
-Cum putem evita aceste obstacole potențiale și ce ar trebui să facem pentru a transforma aceste provocări în oportunități de dezvoltare durabilă
Scurt preview
Inregistrarea integrala:
Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.
SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.
Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.
Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.