Enter your keyword

post

Sustainability School #18: Criterii de sustenabilitate pentru finantatori si clientii lor

Fluxurile de capital isi schimba cursul, iar urmatorii ani vor marca o adevarata maree a fondurilor care se vor retrage din industriile incompatibile cu schimbarile climatice pentru a finanta afacerile care vin cu solutii profitabile la problemele sociale si de mediu. Investitorii si bancile deja au deja obligatia sa isi evalueze activitatea si portofoliile din perspectiva criteriilor ESG (environment, social, governance), iar prin conditionarea accesului la capital, acestea vor antrena, in cascada, intregul mediu de business, incepand cu companiile mari si mai apoi IMM.
Valul schimbarii are puterea de scufunda afaceri sau de a le purta catre noi orizonturi, iar investitii cu randamente de top pot ajunge active blocate. Diferenta o vor face managerii si liderii care vor sti sa isi analizeze afacerea, reevalueze riscurile si sa valorifice oportunitatile.

Am discutat despre criteriile de sustenabilitate pentru finantatori cu Doru Mitrana, Director de programe la Ambasada Sustenabilitatii, consultant de sustenabilitate si trainer certificat GRI (Global Reporting Initiative) – in cadrul sesiunii SustainabilitySchool#18.

Am abordat subiecte precum:

– principalele presiuni legislative, sociale, economice si de mediu asupra sistemului financiar si mediului de afaceri;
-noile cerinte legale privind transparenta finantarilor;
– strategii si instrumente la dispozitia finantatorilor si clientilor lor, pentru conformare si rezilienta

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.