Sustainability School #18: Criterii de sustenabilitate pentru finantatori si clientii lor
Fluxurile de capital isi schimba cursul, iar urmatorii ani vor marca o adevarata maree a fondurilor care se vor retrage din industriile incompatibile cu schimbarile climatice pentru a finanta afacerile care vin cu solutii profitabile la problemele sociale si de mediu. Investitorii si bancile deja au deja obligatia sa isi evalueze activitatea si portofoliile din perspectiva criteriilor ESG (environment, social, governance), iar prin conditionarea accesului la capital, acestea vor antrena, in cascada, intregul mediu de business, incepand cu companiile mari si mai apoi IMM.
Valul schimbarii are puterea de scufunda afaceri sau de a le purta catre noi orizonturi, iar investitii cu randamente de top pot ajunge active blocate. Diferenta o vor face managerii si liderii care vor sti sa isi analizeze afacerea, reevalueze riscurile si sa valorifice oportunitatile.
Am discutat despre criteriile de sustenabilitate pentru finantatori cu Doru Mitrana, Director de programe la Ambasada Sustenabilitatii, consultant de sustenabilitate si trainer certificat GRI (Global Reporting Initiative) – in cadrul sesiunii SustainabilitySchool#18.
Am abordat subiecte precum:
– principalele presiuni legislative, sociale, economice si de mediu asupra sistemului financiar si mediului de afaceri;
-noile cerinte legale privind transparenta finantarilor;
– strategii si instrumente la dispozitia finantatorilor si clientilor lor, pentru conformare si rezilienta
Scurt preview
Inregistrarea integrala:
Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor SustainAbility School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor Coaliției România Sustenabilă.
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.
Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:
[do_widget id=g5plus-posts-2]