Enter your keyword

post

Sustainability School #13: Educatia, o investitie in dezvoltare sustenabila, si nu o cheltuiala

Editia cu numarul 13 din cadrul SustainAbility School a fost dedicata educatiei timpurii si crearii unui sistem de educatie echitabil si incluziv.

Am discutat cu Ioana Grindean, coordonatoarea activitatilor de advocacy ale Centrului Step by Step despre importanta investitiilor in educatie. Activitatea sa a dus la reusita adoptarii unor masuri esentiale pentru sustinerea educatiei timpurii precum Legea 201/2018 care prevede finantarea de la bugetul Ministerului Educatiei a serviciilor de educatie timpurie, Legea 56/2019 care prevede trecerea treptata la obligativitatea gradinitei sau Legea 239/2020, care prevede credit fiscal pentru servicii de educatie timpurie si o serie de stimulente pentru companiile care investesc in invatamantul universitar si preuniversitar dual.

Am abordat subiecte precum:

• De ce ingrijirea copiilor nu este o problema de familie, ci o problema de business

• De ce atunci cand mediul privat investeste in educatie, toata lumea castiga (de exemplu, investitiile in educatie ajuta companiile sa recruteze mai rapid si sa pastreze mai mult timp angajati mai bine pregatiti)

• De ce si cum poate fi integrata educatia in strategia de dezvoltare comunitara

• Modele de buna practica privind investitia in educatie timpurie, dar si invatamant de tip dual, profesional sau tehnic

Scurt preview

Inregistrarea integrala:

Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.

SustainAbility School este un program de educatie dedicat exclusiv angajatilor din organizatiile membre ale Ambasadei Sustenabilitatii in Romania prin programul Coalitia Romania Sustenabila.

Daca esti angajatul unuia dintre membri poti obtine parola de la persoana de contact a organizatiei tale in cadrul Coalitiei.

Daca angajatorul tau nu s-a implicat inca, dar vrei sa participi la editiile viitoare si sa ai acces la editiile trecute, cere decidentilor din organizatia ta sa devina membru.