Sustainability School #13: Educatia, o investitie in dezvoltare sustenabila, si nu o cheltuiala
Editia cu numarul 13 din cadrul SustainAbility School a fost dedicata educatiei timpurii si crearii unui sistem de educatie echitabil si incluziv.
Am discutat cu Ioana Grindean, coordonatoarea activitatilor de advocacy ale Centrului Step by Step despre importanta investitiilor in educatie. Activitatea sa a dus la reusita adoptarii unor masuri esentiale pentru sustinerea educatiei timpurii precum Legea 201/2018 care prevede finantarea de la bugetul Ministerului Educatiei a serviciilor de educatie timpurie, Legea 56/2019 care prevede trecerea treptata la obligativitatea gradinitei sau Legea 239/2020, care prevede credit fiscal pentru servicii de educatie timpurie si o serie de stimulente pentru companiile care investesc in invatamantul universitar si preuniversitar dual.
Am abordat subiecte precum:
• De ce ingrijirea copiilor nu este o problema de familie, ci o problema de business
• De ce atunci cand mediul privat investeste in educatie, toata lumea castiga (de exemplu, investitiile in educatie ajuta companiile sa recruteze mai rapid si sa pastreze mai mult timp angajati mai bine pregatiti)
• De ce si cum poate fi integrata educatia in strategia de dezvoltare comunitara
• Modele de buna practica privind investitia in educatie timpurie, dar si invatamant de tip dual, profesional sau tehnic
Scurt preview
Inregistrarea integrala:
Urmărește înregistrarea integrală a edițiilor Sustainability School, pe platforma dedicată exclusiv membrilor CRS.
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program dezvoltat și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de membri reunește peste 145 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.
Obiectivele de Dezvoltare Durabila abordate:
[do_widget id=g5plus-posts-2]