Caută după...

post

SustainAbility School 121 – Finanţarea sustenabilă a lanţului de aprovizionare

SustainAbility School 121 – Finanţarea sustenabilă a lanţului de aprovizionare

În contextul evoluției rapide a pieței și al creșterii conștientizării privind responsabilitatea socială și sustenabilitatea, inovarea în domeniul finanțării devine esențială pentru susținerea dezvoltării economice durabile. Parteneriatul între instituțiile financiare și companii, precum și adoptarea unor mecanisme flexibile și orientate spre responsabilitate, joacă un rol crucial în promovarea practicilor ecologice și sociale eficiente.

În acest sens, integrarea mecanismelor unui produs de reverse factoring cu cerințele de sustenabilitate, susținută de Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare, reprezintă o abordare inovatoare ce răspunde acestor nevoi. Acest demers nu doar stimulează creșterea financiară, ci încurajează și implementarea unor practici de afaceri sustenabile, contribuind astfel la construirea unui mediu de afaceri responsabil și rezilient.

Garanția BERD de calificativ AAA a permis extinderea considerabilă a capacității de finanțare a programului, facilitând accesul la resurse pentru un număr tot mai mare de furnizori. 

De asemenea, BERD sprijină adoptarea celor mai bune practici de piață, oferind furnizorilor ghidajul necesar pentru a-și îmbunătăți performanțele sustenabile, contribuind astfel la crearea unui lanț de aprovizionare cu impact pozitiv asupra mediului și comunităților locale. 

Împreună, aceste măsuri promovează o cultură de responsabilitate și sustenabilitate în mediul de afaceri, generând beneficii pe termen lung atât pentru companii, cât și pentru societate.

Participând la acest webinar, vei afla:

  • Despre primul program de reverse factoring pentru sustenabilitate oferit companiilor din România, lansat de Banca Transilvania în parteneriat cu BERD;
  • Cum pot companiile din România beneficia de know-how-ul și schemele de incentivare în zona sustenabilității;
  • Beneficiile programului de reverse factoring pentru companii, indiferent de poziția actuală: anchor sau furnizor. 

Despre vorbitori:

Alexandra Caraman este un profesionist în domeniul financiar cu peste șapte ani de experiență la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În calitate de Principal Banker, a jucat un rol esențial în inițierea parteneriatelor, executarea tranzacțiilor și gestionarea portofoliului, contribuind la misiunea Băncii de a promova dezvoltarea economică prin investiții. 

Înainte de a se alătura BERD, Alexandra a ocupat diverse roluri în BRD Groupe Societe Generale, unde a acumulat o vastă experiență în banking corporativ. Cu un istoric solid în structurarea și gestionarea proiectelor de mare impact, Alexandra continuă să dezvolte soluții financiare care susțin creșterea durabilă în sectorul privat.

Cosmin Călin are o experienta de peste 25 de ani în banking atât la nivel local cât și regional, în Spaţiul Economic European. De peste 7 ani conduce în Banca Transilvania businessurile de Companii Mari, Finanţări Structurate, Project Finance și Factoring.

Înainte de Banca Transilvania a activat în diverse roluri de coordonare, inclusiv la nivel regional în National Bank of Greece şi EFG Eurobank / Banc Post.

Cosmin deţine titlul de EMBA de le programul INDE București, organizat de Bucharest Business School în parteneriat cu CNAM Paris, validat de AMBA la nivel internaţional.

Despre organizaţii:

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) este o instituție financiară internațională fondată în 1991 pentru a sprijini tranziția țărilor din Europa Centrală și de Est către economii de piață deschise și democratice. BERD investește în proiecte din diverse sectoare, inclusiv infrastructură, energie, industrie și agricultură, cu scopul de a promova dezvoltarea economică și durabilitatea.

Unul din obiectivele principalele obiective ale BERD este promovarea sustenabilității prin finanțarea proiectelor care reduc impactul asupra mediului și sprijină tranziția către o economie verde.

Banca Transilvania  – brand românesc de succes de 30 ani, fiind cea mai mare bancă comercială din România după active totale și cea mai mare bancă din Europa de Sud-Est, atât după active, cât și după profit.

Banca Transilvania este recunoscută pentru soliditatea sa, inovație și angajamentul față de clienți, cu o poziție consolidată pe piața locală printr-o strategie orientată spre sustenabilitate, digitalizare și servicii personalizate, adaptate nevoilor diversificate ale clienților săi. Banca nu doar că facilitează accesul la finanțare, ci își asumă și rolul de partener de încredere în creșterea economică și în transformarea sustenabilă a societății.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.