Caută după...

post

SustainAbility School 120 – Valoarea integrată: busola unui viitor sustenabil

SustainAbility School 120 – Valoarea integrată: busola unui viitor sustenabil

Sustenabilitatea nu mai înseamnă să faci mai puțin rău – ci să permiți sistemelor să prospere. Cadrul de management integrat al valorii (Integrated Value Management – IVM) oferă o abordare holistică și practică pentru parcurgerea tranzițiilor complexe de care lumea noastră are nevoie urgent. Înrădăcinat într-o perspectivă a întregului sistem, acesta ajută organizațiile să își regândească rolul în cinci domenii interconectate: economic, social, ecologic, informaţional și de sisteme umane.

În centrul acestui cadru se află elemente strategice care permit agenților de schimbare să conducă soluții regenerative. Pe măsură ce organizațiile încearcă să devină catalizatori pentru transformare, IVM servește drept busolă pentru crearea unui impact care nu este doar durabil, ci și profund interconectat și orientat către valoare.

Această sesiune va explora modul în care cadrul IVM poate fi aplicat în practică, îndrumând organizațiile să treacă de la sustenabilitatea izolată la cea interconectată sistemic. Prezentarea se va baza pe cadrul de management integrat al valorii dezvoltat de Prof. Dr. Wayne Visser, care pune accentul pe gândirea întregului sistem și integrează cele șapte fațete cheie ale transformării pentru a sprijini liderii, organizațiile și comunitățile în crearea de valoare durabilă.

Participând la acest webinar, vei afla:

  • Cum cele 7 fațete ale managementului integrat al valorii pot duce la schimbarea sistemică?
  • Modul în care cele 5 sisteme globale interacționează pentru a influența transformarea sustenabilă.
  • Care sunt instrumentele practice pentru alinierea scopului, performanței și parteneriatelor pentru un impact regenerativ?
  • Cum poţi utiliza inovarea intersistemică pentru a crea valoarea care este sigură, împărtăşită, sustenabilă, “smart” și calibrată nevoilor stakeholderilor?

Despre vorbitor:

Indira Kartallozi este fondatoarea Sustainability Leadership Kosova (SLK) și co-director al Kaleidoscope Futures Lab, unde conduce programe de sustenabilitate, justiție socială și leadership transformativ. Activitatea sa se bazează pe gândirea sistemică și pe abordări bazate pe știință, axate pe soluții, modelate de un angajament profund față de sprijinirea comunităților marginalizate și promovarea schimbărilor regenerative.

Cu peste două decenii de experiență internațională în Africa, Asia, Orientul Mijlociu, Europa și America Latină, Indira a co-creat inițiative cu factorii de schimbare, întreprinderi sociale și lideri de tineret. Indira este tutore și evaluator la University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership și consiliază organizații precum Women for Peace and Participation (WPP) și Impacto. A fost recunoscută printre primii 100 de lideri în CSR și a fost președinte al juriului pentru Social Enterprise Reporting Awards (SERAs).

 

Despre organizaţie:

Kaleidoscope Futures Lab este un think-tank, o companie de educație și media fondată în Cambridge, Marea Britanie, și axată pe co-crearea unui viitor prosper.

Scopul Kaleidoscope Futures Lab este de a sprijini organizațiile și persoanele fizice să facă parte din mișcarea revoluționară de regenerare a naturii, societății și economiei.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.