fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School 111 – Future Fitness: Masterclass de Strategie de Sustenabilitate

SustainAbility School 111 – Future Fitness: Masterclass de Strategie de Sustenabilitate

Criza multiplă în desfășurare, precum și cadrele legislative care întâmpină dificultăți în a ține pasul cu presiunile socio-economice tot mai intense, cer companiilor să dezvolte și să încorporeze strategii de sustenabilitate pentru a-și consolida reziliența și a menține direcția către un nivel de „pregătire pentru viitor”, orientat pe baze științifice ale limitelor planetare.

În cadrul webinarului vom discuta despre o perspectivă asupra modului de utilizare a setului de instrumente Future-Fit Business Benchmark pentru a realiza dezvoltarea și implementarea unei strategii de sustenabilitate îndeplinind cerințele pe termen lung de „pregătire pentru viitor” și stabilind, totodată, un cadru de guvernanță pentru conformitatea cu CSRD pe termen scurt.

Participând la acest webinar, vei afla:

  • Cum să dezvolți o narațiune pentru a angaja o organizație în acest proces transformaţional;
  • Cum să integrezi strategia de sustenabilitate în core business-ul unei organizaţii folosind abordări de top-down şi bottom-up;
  • Organizaţii care pot oferi suport în configurarea unei strategii de sustenabilitate.

Despre vorbitoare:

Din 2021 Andreas Wade este director de sustenabilitate în cadrul Viessmann. Responsabilităţile sale includ implementarea și dezvoltarea strategiei de sustenabilitate a companiei, având ca obiective decarbonizarea sistemelor de încălzire și răcire, circularitatea și gestionarea responsabilă a produselor, precum și integrarea sectoarelor la toate nivelurile pentru a realiza o tranziţie justă.

Andreas aduce cu sine 15 ani de experiență în industria fotovoltaică, unde a contribuit la dezvoltarea unui cadru global de sustenabilitate în rolurile sale de director de sustenabilitate la First Solar, președinte al PVthin și președinte al grupului de lucru pentru sustenabilitate din cadrul SolarPower Europe. Conducând industria prin faza pilot a metodei de calcul a amprentei de mediu a produsului, a ajutat la stabilirea primului standard de leadership în sustenabilitate pentru această industrie. Înainte de a lucra în industria fotovoltaică, Andreas și-a început activitatea în sectorul energetic la Shell Exploration and Production în Marea Britanie și Olanda, unde a lucrat la îmbunătățirea eficienței energetice, reducerea emisiilor și atenuarea impactului de carbon. Andreas și-a început cariera profesională la UNESCO, ca expert asociat în reciclare la biroul regional pentru Consiliul de Cooperare al Golfului (GCC) din Doha, Qatar.                  Are o pregătire în inginerie de mediu și deține o diplomă de Master în Inginerie de la Universitatea Tehnică din Clausthal, Germania.

Despre organizație: 

Fondată în 1917 ca producător de echipamente de încălzire și acum parte a grupului Carrier, Viessmann Climate Solutions este astăzi unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de soluții eficiente de climă (încălzire, apă și calitate a aerului) și energie regenerabilă. 

Viessmann se concentrează pe sustenabilitate ca fiind intersecția dintre economie, mediu și angajament social. Acest lucru fiind ilustrat printr-o serie de soluții și proiecte – de la sisteme de încălzire inovatoare alimentate cu hidrogen până la proiecte internaționale de reîmpădurire.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.