SustainAbility School 110 – SustainAbility in the boardroom
Sesiunea are la bază perspectivele Barometrului Forvis Mazars 2024, ce evidențiază importanța în creştere a responsabilităților legate de sustenabilitate pe măsură ce companiile se extind la nivel global și se confruntă cu reglementări din ce în ce mai complexe.
Directorii de nivel C-level sunt hotărâți să abordeze aceste provocări, cu domenii de raportare anterior subestimate, care acum capătă atenție, iar bugetele cresc pentru a susține cererea de expertiză specializată.
În plus, Standardele Europene de Raportare privind Sustenabilitatea (ESRS) stabilesc așteptări mai ridicate pentru raportare, punând accent pe structurile de guvernanță internă, conștientizarea de către consiliile de administrație a problemelor de sustenabilitate relevante pentru companiile pe care le reprezintă și existența unui aliniament între obiectivele de sustenabilitate și obiectivele de evaluare a performanței.
Per total, companiile şi-au luat angajamente mai mari în materie de sustenabilitate, iar valul așteptărilor legate de sustenabilitate continuă să crească în lumea afacerilor. Aproape trei sferturi (71%) dintre organizațiile chestionate realizează un raport de sustenabilitate, iar un număr tot mai mare integrează acest aspect în planificarea bugetară (72%) – cele mai mari valori înregistrate până în prezent pentru ambele aspecte în analiza anuală Mazars.
Participând la acest webinar, vei afla:
- Cum răspund directorii din C-level la atenţia tot mai mare ce se pune pe subiectele de sustenabilitate;
- Impactul Standardelor Europene de Raportare privind Sustenabilitatea (ESRS) asupra structurilor de guvernanță internă și a așteptărilor privind implicarea consiliului de administrație în integrarea sustenabilității în strategia de afaceri.
Despre vorbitoare:
Laura Negrişoiu este Director în echipa de Servicii de Sustenabilitate din cadrul Mazars România. Cu o experiență de peste 15 ani, ea este dedicată să ajute companiile să integreze sustenabilitatea corporativă, indiferent de stadiul în care se află în această călătorie. În munca sa, Laura evidenţiază importanța change managementului ca factor cheie în procesul de integrare al sustenabilităţii.
Aceasta deține o licență de la Academia de Studii Economice din București, specializată în Marketing Strategic în cadrul Facultății de Marketing. Este membră a Asociației Contabililor Autorizați (ACCA) și Project Management Professional (PMP) în cadrul Project Management Institute (PMI) și a obținut certificarea CFA-ESG în acest an.
Despre organizație:
Forvis Mazars este o rețea globală de servicii profesionale de top care operează sub un singur brand cu doar doi membri: Forvis Mazars, LLP în Statele Unite și Forvis Mazars Group SC, o asociere integrată internațional care operează în peste 100 de țări și teritorii. Ambele entități au ca angajament oferirea unei experiențe personalizate în funcție de nevoi, furnizând servicii de audit și assurance, taxe, consultanță fiscală și contabilă la nivel global.
În România, Forvis Mazars are o experiență de 29 de ani în audit și consultanță financiară, fiscală, contabilitate, salarizare și administrare de personal. Echipa locală cuprinde peste 370 de profesioniști.
SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.
Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.
Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.
Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.
****
Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.
Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.
Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.