fbpx

Enter your keyword

post

SustainAbility School 106 – Achiziţiile Net-Zero: Ce sunt şi de ce contează?

SustainAbility School 106 – Achiziţiile Net-Zero: Ce sunt şi de ce contează?

Lumea se confruntă cu o criză climatică urgentă, iar angajamentele guvernelor de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) sunt insuficiente și adesea rămân neîndeplinite. 

Deși multe guverne au făcut promisiuni, realitatea este că dacă aşteptăm ca schimbarea să se producă doar prin acţiunile guvernelor, nu va fi suficient pentru a atenua impactul tot mai mare al schimbărilor climatice. 

Exista un gol ce trebuie umplut — și companiile joacă un rol esențial în acest proces.

Majoritatea companiilor încă așteaptă pe margine, sperând că politicile guvernamentale vor rezolva singure criza climatică. Această abordare pasivă reprezintă un obstacol major în lupta împotriva schimbărilor climatice. Dacă afacerile nu realizează pași proactivi pentru a stabili și a atinge obiective net-zero bazate pe știință, clima nu va putea fi stabilizată.

În cadrul acestui webinar vom explora necesitatea urgentă ca marile companii să depășească dependența de acțiunile guvernamentale și să își asume responsabilitatea prin adoptarea unor strategii climatice curajoase, bazate pe știință. 

În acest context, achizițiile Net-Zero reprezintă un instrument puternic ce permite companiilor, guvernelor și organizațiilor să își folosească puterea de cumpărare ca forță de piață pentru a impulsiona acțiunile climatice.

Participând la acest webinar, vei afla:

  • Ce sunt achizițiile net-zero, ca o sub categorie prioritară a achizițiilor durabile;
  • De ce companiile trebuie să aleagă achiziţii net-zero pentru a-şi reduce emisiile de gaze cu efect de seră ale lanțului lor de aprovizionare;
  • Cum poate un set de instrumente gratuit și open-source permite oricărei organizații să integreze elementele achizițiilor net-zero în sistemul său de achiziții deja existent;
  • Informaţii despre un Master Plan de implementare la nivel global a achizițiilor net-zero pentru a rezolva criza climatică.

Despre vorbitor:

Bob Willard este un „guru” în domeniul sustenabilității, cu peste 34 de ani de experiență, iar motivul pentru care își revendică cel mai adesea faima constă în cuantificarea argumentului de integrare a sustenabilității în modelul de afaceri.

A susținut peste 1.700 de prezentări, autor a șase cărți și furnizor de instrumente și resurse gratuite pentru campionii sustenabilității.

Este membru în boardul mai multor organizații, dintre care amintim: Fundația Future-Fit, Consiliul Consultativ al Standardelor B Corp, ambasador al Sustainable Procurement Pledge și servește ca consilier în cadrul comitetului consultativ pentru achiziții cu emisii reduse de carbon al guvernului canadian.

În ultimii ani, s-a concentrat pe achiziții sustenabile și achiziții net zero ca forțe de piață pentru a motiva tranziția către modele de afaceri mai sustenabile și pentru a mobiliza întreprinderile în cursa către emisii de gaze cu efect de seră net zero.

SustainAbility School este un program de educare în management sustenabil, dedicat exclusiv angajaților din organizațiile membre în programul Coaliția România Sustenabilă.

Poți urmări înregistrarea integrală a webinariilor SustainAbility School, pe platforma de e-learning dedicată programului.

Dacă nu ai cont deja, te încurajăm să îți creezi unul chiar acum.

Dacă angajatorul tău nu s-a implicat încă, dar vrei să participi la edițiile viitoare și să ai acces la edițiile trecute, atunci cere decidenților ca organizația ta să intre în Coaliția România Sustenabilă.

****

Coaliția România Sustenabilă este un program inițiat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și coordonat de Ambasada Sustenabilității în România, ca parte a planului de implementare și monitorizare a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția este recunoscută oficial de Guvernul României, reprezentat prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, ca partener și facilitator de dialog pe teme de sustenabilitate.

Comunitatea de participanți reunește peste 155 de organizații ce contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în România.