fbpx

Enter your keyword

post

Suntem în al 12-lea ceas. Hai să recuperăm ce mai putem!

Suntem în al 12-lea ceas. Hai să recuperăm ce mai putem!

Suntem în al 12-lea ceas. În punctul în care tot ce mai putem face este să reparăm relația cu natura. E greu, e târziu, dar trebuie să facem o schimbare cu toții.

Lege există, iar pedepsele prevăzute, de la amenzi și până la închisoare pentru fapte de poluare, ar putea fi aplicate. Organismele de control și sancțiune sunt funcționale, dar, cu toate acestea, problema poluării persistă, iar România este un veritabil producător și importator de deșeuri. Constant „campionii” topurilor negative, pare că ne îndepărtăm din ce în ce mai tare de normalitate și de îndeplinirea obiectivelor europene.

DAR, o mai bună coordonare între cetățenii care fac sesizări și autorități ar putea fi o cale spre rezolvare. Hai să recuperăm decalajul! Acum, nu mai târziu. ​

Arderi ilegale. Deșeuri în natură. Reciclare insuficientă și incorectă. Defrișări făcute cu încălcarea legii. Importul gunoaielor altora. Citim în presă, auzim zilnic discuții pe aceasta temă și, cel mai grav, le simțim din plin fiecare dintre noi.

Dar care e realitatea și ce putem face în al 12-lea ceas?

Am conceput 4 ghiduri de bună practică, care propun identificarea problemelor de mediu care ne afectează direct sau indirect sănătatea, precum și pârghiile legale pe care le putem folosi pentru a sesiza autoritățile în legătura cu aceste nereguli comise sub ochii noștri.

Pentru a face lucrurile mai simple, fiecare ghid conține modele de intervenție și sesizare, în format editabil.

Descarcă sesizarea aici.