fbpx

Enter your keyword

post

Studiu: Unu din șapte fonduri de investiții care se promovează drept sustenabile are o amprentă de carbon mai mare decât media pieței

Studiu: Unu din șapte fonduri de investiții care se promovează drept sustenabile are o amprentă de carbon mai mare decât media pieței

Unu din șapte fonduri de investiții care se promovează drept „sustenabile” are de fapt o intensitate a dioxidului de carbon mai mare decât media la nivelul întregii piețe de fonduri de investiții, după cum a descoperit un studiu realizat de platforma ESG Book, citat de Reuters.

Photo 234097258 © Designer491 | Dreamstime.com

În același timp, niciun fond de investiții etichetat drept „climatic” nu are un portofoliu aliniat integral la Acordul de la Paris.

În ultimii ani apar din ce în ce mai multe fonduri de investiții care se promovează drept „climatice” sau cu accent pe criteriile ESG, întrucât miliardele investitorilor caută produse mai prietenoase față de mediu și față de comunități.

Ca urmare, autoritățile de supraveghere și de reglementare au început să se uite mai atent la promisiunile acestor fonduri de investiții.

Dacă ești investitor într-un fond poți vedea performanța zilnică la nivel financiar, dar nu prea ai acces la modul în care acest fond respectă țintele climatice”, a declarat Daniel Klier, CEO al ESG Book.

Dintre cele 515 fonduri analizate, 73 au prezentat o intensitatea a emisiilor mai mare decât media celor 36.000 de fonduri de investiții urmărite de ESG Book.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.