fbpx

Enter your keyword

post

Studiu Swiss Re: Calamităţile naturale costă industria de asigurări 76 miliarde de dolari în 2020

Studiu Swiss Re: Calamităţile naturale costă industria de asigurări 76 miliarde de dolari în 2020

Calamităţile naturale, cum ar fi incendiile devastatoare din SUA şi numărul record de uragane din Atlantic, au provocat companiilor globale de asigurări pierderi de 76 de miliarde de dolari în 2020, o creştere de 40% faţă de pierderile de 54 de miliarde de dolari consemnate în 2019, potrivit unui studiu preliminar al grupului elveţian Swiss Re, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pierderile totale ale industriei de asigurări se ridică în 2020 la 83 de miliarde de dolari, al cincilea cel mai costisitor an din 1970.

“Pierderile au fost determinate de numărul record de fenomene meteo severe – furtuni cu tornade, inundaţii şi grindină, precum şi incendiile devastatoare din SUA”, se arată în raportul Swiss Re. În California, Oregon şi statul Washington, au fost peste 800 de incendii iar nivelul solicitărilor de despăgubiri se ridică la miliarde dolari, în timp ce în urma uraganelor din Atlantic s-au solicitat despăgubiri de 20 miliarde dolari. Schimbările climatice ar urma să se înrăutăţească, ceea ce va spori amploarea calamităţilor naturale, avertizează Swiss Re.

“În contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19), schimbările climatice vor fi un test semnificativ pentru rezilienţa globală. Dar în timp ce pandemia va fi depăşită, schimbările climatice vor continua să afecteze globul iar eşecul unei redresări economice “verzi” va spori în viitor costurile pentru societate”, a apreciat Jerome Jean Haegeli, economist şef al Swiss Re.