Enter your keyword

post

Studiu: România, pe locul 25 în UE în ce privește egalitatea de gen

Studiu: România, pe locul 25 în UE în ce privește egalitatea de gen

România se situează pe locul 25 în UE în ceea ce privește indicele egalității de gen, cu 54.5 din 100 de puncte. Scorul este cu 12.9 puncte mai mic decât media UE. Între 2005 și 2017, România a înregistrat o creștere cu 4.6 puncte (+ 2.1 puncte față de 2015) și a înregistrat progrese în direcția egalității de gen într-un ritm mai lent decât în alte state membre.

Cel mai recent indice al egalității de gen al Institutului European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (EIGE) arată că scorul UE pentru egalitatea de gen a crescut cu doar un punct, până la 67,4 puncte, de la ediția din 2017. Suedia continuă să se afle în topul tabloului de bord al UE, cu 83,6 puncte, urmată de Danemarca cu 77,5 puncte. Grecia și Ungaria au cel mai mult teren de recuperat, ambele având sub 52 de puncte. Țara care a făcut cele mai mari progrese este Portugalia, cu o creștere de 3,9 puncte, urmată îndeaproape de Estonia, cu 3,1 puncte.

Scorurile României sunt mai mici decât cele ale UE în toate domeniile. Inegalitățile de gen sunt cele mai accentuate în domeniul puterii (38,8 puncte), care se referă la egalitatea în procesul de luare a deciziilor, timpului (50,3 puncte) și cunoștințelor (51,5). Cel mai mare scor al României este în domeniul sănătății (71,1 puncte), dar acesta este cel mai mic scor din întreaga UE.

Domeniul cu cel mai mic punctaj o reprezintă puterea, care se referă la egalitatea în procesul de luare a deciziilor. Cu toate acestea, este domeniul în care se înregistrează cele mai mari progrese. Acest lucru a fost determinat în principal de creșterea numărului de femei în consiliile de administrație ale companiilor, chiar dacă numai în câteva state membre. Franța este singura care deține cel puțin 40 % din fiecare gen în consiliile de administrație ale societăților cotate la bursă.

Indicele din acest an pune un accent special pe echilibrul dintre viața profesională și cea privată și legătura acestuia cu egalitatea de gen. Concediul pentru creșterea copilului este una dintre măsurile politice importante de sprijinire a părinților care caută un echilibru între sarcinile de îngrijire și viața profesională, care însă nu este disponibil pentru toți. În UE, 28 % dintre femei și 20 % dintre bărbați nu pot beneficia de concediul pentru creșterea copilului. Ambasada Sustenabilității în România a organizat o primă întâlnire de lucru cu lideri de opinie din domeniul resurselor umane pentru a dezbate implicațiile programului de lucru flexibil din perspectivă organizațională, individuală, macro economică și socială. Dezbaterea a adus pe agenda publică subiectul programului de lucru flexibil pentru a asigura transpunerea într-o formă etică, sustenabilă și eficientă a Directivei (UE) 2019/1158 a Parlamentului European privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată a părinților.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.