fbpx

Enter your keyword

post

Statul american Missouri se alătură valului anti-ESG și retrage 500 de milioane de dolari din fondurile gestionate de BlackRock

Statul american Missouri se alătură valului anti-ESG și retrage 500 de milioane de dolari din fondurile gestionate de BlackRock

Scott Fitzpatrick, trezorierul statului american Missouri, a anunțat că entitatea care gestionează pensiile cetățenilor (MOSERS) a retras aproximativ 500 de milioane de dolari din fondurile gestionate de gigantul BlackRock, potrivit ESG Today.

Photo 122162922 / Blackrock © David Tran | Dreamstime.com

El a motivat decizia etichetând tema crizei climatice drept una politică și susținând că BlackRock prioritizează „o agendă politică woke în locul intereselor financiare ale clienților săi”.

Anunțul face parte dintr-un val de decizii politice format din state conduse de republicani care se opun paradigmei ESG și realității conform căreia practicile de business trebuie să evolueze pentru a limita criza climatică.

Anterior, statul american Florida a decis că managerii de fonduri care gestionează pensiile cetățenilor nu mai au voie să ia în calcul criteriile ESG atunci când investesc.

 Măsuri similare au fost luate în state precum Texas și Louisiana. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.