fbpx

Enter your keyword

post

Statul american Florida le interzice administratorilor de fonduri de pensii să investească pe criterii ESG

Statul american Florida le interzice administratorilor de fonduri de pensii să investească pe criterii ESG

Managerii de fonduri de pensii din industria de 228 de miliarde de dolari a statului american Florida nu mai au voie să includă criterii ESG în procesul de investiții, după o decizie a administrației conduse de guvernatorul Ron DeSantis, citată de ESG Today.

Foto: Kenny Eliason/Unsplash

Decizia administrației specifică în mod clar că deciziile de investiții trebuie luate în funcție de factori financiari și subliniază că acești factori nu trebuie să includă „interese sociale, politice sau ideologice”. Decizia mai interzice și includerea acestor tipuri de factori non-financiari în voturile asumate de administratorii de fonduri în cadrul rezoluțiilor propuse la adunările acționarilor.

Limbajul utilizat în decizia administrației din Florida este similar cu cel utilizat în timpul administrației Trump, când Departamentul pentru Muncă limita aderarea la criteriile ESG când venea vorba de modul în care erau investite pensiile americanilor.

Departamentul pentru Muncă își justifica atunci decizia susținând că scopul principal al unor reguli de acest tip este acela de a se asigura că administratorii de fonduri de pensii nu sacrifică succesul financiar în favoarea unor factori non-financiari. Totuși, mulți investitori arătau la acel moment că efectul produs era unul invers cu cel declarat, în sensul în care interesele financiare ale investitorilor erau afectate prin această interdicție sau limitare.

În timpul administrației Biden, Departamentul pentru Muncă a eliminat limitările din era Trump, iar administrația din statul Florida și-a bazat decizia exact pe acest motiv, susținând că trebuie să contracareze faptul că Biden susține ca banii din pensii să fie investiți luând în calcul și criterii ESG.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.