fbpx

Enter your keyword

post

Statele Unite se pregătește pentru un val de investiții în surse de energie regenerabilă

Statele Unite se pregătește pentru un val de investiții în surse de energie regenerabilă

Industria energiei regenerabile ar putea înregistra o creștere bruscă în Statele Unite, în contextul în care cea mai puternică economie din lume a adoptat primul pachet legislativ climatic din istoria sa, ceea ce înseamnă că totalul capacităților de producție de energie din surse regenerabile s-ar putea dubla până la sfârșitul deceniilor, conform unei analize citate de The Guardian.

Foto: Zbynek Burival/Unsplash

Prevederile incluse de americani în pachetul legislativ cunoscut drept Inflation Reduction Act (IRA) ar trebui să ajute Statele Unite să ajungă una dintre marile puteri când vine vorba de energie regenerabilă. Totuși, la momentul adoptării mai mulți experți din piață au subliniat că cea mai puternică economie din lume pregătește un efort substanțial mai mic decât cel anunțat de Uniunea Europeană sau de China.

Politicienii americani speră ca efortul climatic de 370 de miliarde de dolari să majoreze aportul energiei regenerabile în mixul energiei electrice din SUA la cel puțin 72% până în 2030.

Casa Albă estimează că legislația va duce la economii de 1.900 de miliarde de dolari până la jumătatea secolului din costurile aferente crizei climatice. Aceste economii vin dintr-o reducere a deceselor cauzate de criza climatică, precum și dintr-o reducere a pagubelor provocate de aceasta asupra proprietăților. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.