fbpx

Enter your keyword

post

Sondaj PwC România: Doar 30% dintre companiile listate la Bursa de la București au un plan pentru a pune în aplicare criteriile ESG

Sondaj PwC România: Doar 30% dintre companiile listate la Bursa de la București au un plan pentru a pune în aplicare criteriile ESG

Mai puțin de una din trei companii listate la Bursa de la București are un plan concret pentru a pune în aplicare criteriile de mediu, sociale și de guvernanță adunate sub umbrela ESG, în timp ce doar una din zece firme are o strategie integrată de afaceri și de sustenabilitate.

Foto: Nicholas Cappello/Unsplash

Acestea sunt concluziile raportului „ESG – O șansă de schimbare strategică?” realizat de PwC România în colaborare cu Bursa de Valori București (BVB), din care rezultă că raportarea non-financiară ține mai mult de conformitate decât de dorința de sustenabilitate pentru companiile în cauză.

Mai mult, 50% dintre respondenți nu utilizează încă niciun standard de raportare, în condițiile în care până în 2023 cerințele de reglementare și raportare devin mai stricte.

Având în vedere ambițiile Uniunii Europene de reducere a emisiilor de carbon și noile reglementări care se întrevăd în acest domeniu, angajamentele de sustenabilitate ale companiilor devin urgente. Tonul este dat de companiile listate la bursă care trebuie să facă tranziția către modele de operare responsabile și transparente pentru conformarea la noile cerințe de raportare non-financiară. În cadrul fondului european de redresare, vor fi alocate resurse financiare pentru proiecte de tranziție în acest domeniu, iar companiile care îndeplinesc anumite condiții specifice vor putea solicita finanțare. În consecință, merită să se pregătească pentru a depune deja cererea la nivel de strategie și raportare”, a declarat Monica Movileanu, partener și lider ESG PwC România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.