Enter your keyword

post

Sondaj: Poluarea aerului, cea mai importantă problemă de mediu, consideră jumătate dintre români

Sondaj: Poluarea aerului, cea mai importantă problemă de mediu, consideră jumătate dintre români

Poluarea aerului este cea mai importantă problemă de mediu, consideră 45% dintre români, potrivit unui sondaj Eurobarometru publicat marți, de Comisia Europeană.

Sursă: Eurobarometru

Principalele patru probleme legate de mediu pe care românii le consideră cele mai importante sunt: poluarea aerului (45% dintre respondenţi), poluarea râurilor, lacurilor şi a surselor de apă subterane (41% dintre respondenţi), poluarea din surse agricole şi degradarea solului (37% din respondenţi) şi cantităţile sporite de deşeuri (36% dintre respondenţi).

La nivelul Uniunii Europene, 94 % dintre cetățenii din toate statele membre susțin că protecția mediului este importantă pentru ei. În plus, 91 % dintre cetățeni au afirmat că schimbările climatice constituie o problemă gravă în UE. Dintre respondenți, 83 % consideră că pentru protecția mediului este nevoie de legislație europeană.

Sondajul publicat astăzi arată că cetățenii doresc să se ia mai multe măsuri de protecție a mediului și cred că responsabilitatea ar trebui să fie împărțită între marile companii și industrie, guvernele naționale și UE și cetățenii înșiși. Cetățenii intervievați consideră că cele mai eficace metode de rezolvare a problemelor legate de mediu sunt „schimbarea modului în care consumăm” și „schimbarea modului în care producem și comercializăm”.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 19 decembrie 2019 în cele 28 de state membre ale UE de la momentul respectiv. Aproximativ 27.500 de respondenţi din diferite grupuri sociale şi demografice au fost intervievaţi faţă în faţă, acasă, în limba maternă.

În cazul României, au fost intervievate 1.081 persoane, în perioada 6 – 15 decembrie 2019.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.