Enter your keyword

post

Sondaj: Europenii se tem de efectele crizei climatice mai mult decât de pierderea slujbei

Sondaj: Europenii se tem de efectele crizei climatice mai mult decât de pierderea slujbei

Aproape jumătate dintre europeni sunt îngrijorați în legătură cu fenomenul schimbării climatice, mai mult decât în legătură cu pierderea slujbei sau cu posibilitatea unui atac terorist, potrivit unui studiu realizat de Banca Europeană de Investiții (BEI), în timp ce Parlamentul European a declarat urgență climatică, informează Reuters.

Sondajul a fost realizat cu ajutorul a 30.000 de participanți din 30 de țări, inclusiv China și SUA. Rezultatele arată că 47% dintre europeni văd criza climatică drept o primă amenințare la adresa vieții lor, deasupra ratei șomajului, migrației la scară largă sau chiar terorismului.

„Ceea ce este interesant, mulți dintre ei sunt optimiști în legătură cu posibilitatea reversibilității situației. Din nefericire, știința ne arată contrariul. Avem o singură șansă de a limita încălzirea globală și de a diminua efectele sale”, a declarat Emma Navarro, vicepreședinte BEI, responsabilă pentru acțiunile legate de mediu și de climă.

Studiul a arătat și că 41% dintre tinerii europeni, cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani, mai ales din țările sudice, precum Spania, Grecia și Franța, cred că vor fi nevoiți să se relocheze din cauza schimbării climatice.

Luna aceasta, Banca Europeană de Investiții a  anunţat că va înceta finanțarea proiectelor de combustibili fosili la sfârșitul anului 2021.

Mai multe detalii despre sondaj, aici.