Enter your keyword

post

Sondaj: Criza costului de trai și criza climatică sunt considerate mai importante decât Ucraina

Criza costului de trai este considerată la nivel global o problemă mult mai importantă decât eliberarea Ucrainei de sub ocupația rusească, însă există în continuare o dorință semnificativă ca armata rusă să se retragă, conform unui sondaj realizat de Datapraxis și YouGov – The Open Society Foundations, citat de The Guardian.

Foto: Markus Spiske/Unsplash

În 16 țări, dintre cele mai mari 22 de state ale lumii, majoritatea respondenților consideră că Rusia ar trebui să plece de pe teritoriul Ucrainei, conform sondajului la care au participat peste 21.000 de cetățeni din 22 de țări. Totodată, sondajul arată că oamenii din emisfera sudică sunt mai puțin implicați în această problematică decât europenii.

Întrebați care sunt principalele trei priorități, respondenții au plasat mai sus criza climatică și criza costului de trai decât sprijinirea Ucrainei. Chiar și în Marea Britanie criza climatică s-a clasat mai sus în lista priorităților, deși alte sondaje arată că britanicii sprijină cauza Ucrainei.

Urgența climatică a ocupat vârful listei de priorități, în contextul în care 36% de respondenți o consideră în top trei provocări cu care se confruntă lumea, în comparație cu 28% în cazul invaziei rusești din Ucraina.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.