fbpx

Enter your keyword

post

Situațiile disperate cer măsuri neobișnuite: Francezii vor să amendeze magazinele care țin ușa deschisă în timp ce au aerul condiționat pornit

Situațiile disperate cer măsuri neobișnuite: Francezii vor să amendeze magazinele care țin ușa deschisă în timp ce au aerul condiționat pornit

Magazinele din Franța care țin ușa larg deschisă în timp ce au aerul condiționat pornit riscă să primească o amendă de 750 de euro, a anunțat guvernul francez, în contextul în care mai multe orașe mari din țară au implementat reguli similare săptămâna trecută, potrivit The Guardian.

Foto: Chris Karidis/Unsplash

Agnes Pannier-Runacher, ministrul pentru tranziție ecologică, a declarat că cei care țin ușa deschisă în timp ce utilizează instalațiile de aer condiționat ajung să consume cu 20% mai multă energie, ceea ce este „absurd”. Hotărârea de guvern care va reglementa această decizie va deveni oficială în zilele următoare.

O astfel de decizie vine după ce primarii din Paris și Lyon au semnalat săptămâna trecută că un astfel de comportament reprezintă o aberație și trebuie să înceteze în contextul urgenței climatice și a crizei energetice.

Trebuie menționat că energia electrică este relativ ieftină în Franța, deoarece țara utilizează capacități nucleare pentru a produce aproximativ 70% din necesarul de energie la nivel național. Totuși, criza gazului rusesc l-a determinat pe președintele Emmanuel Macron să ceară adoptarea unui program național pentru reducerea consumului de energie. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.