Enter your keyword

post

Sistemul financiar din Australia este încă la început în privința integrării riscului climatic

Autoritatea australiană de reglementare a serviciilor financiare (APRA) susține că sistemul financiar al țării este încă la început în procesul de a integra riscul climatic în activitatea sa, ceea ce înseamnă că majoritatea instituțiilor financiare nu au inclus încă acest risc în strategia de risk management, potrivit ESG Today.

Foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Aceste concluzii au venit în urma unui sondaj în care au fost implicate atât instituțiile bancare, cât și companiile de asigurări sau fondurile de pensii, iar autoritatea atrage atenția că procesul trebuie să accelereze.

Una dintre zonele care trebuie îmbunătățite din perspectiva reglementatorului este cea a metricilor și a țintelor adoptate de sistemul financiar, întrucât multe instituții au raportat că măsoară și monitorizează riscurile climatice utilizând abordări cantitative sau calitative, setându-și ținte, însă puține dintre ele utilizează metrici avansate, precum emisiile Scope 3 și modul în care le finanțează.

Totodată, un procent de 23% dintre instituții financiare nu au niciun fel de metrici prin care măsoară și monitorizează riscurile climatice.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.