fbpx

Enter your keyword

post

Siemens și Mahle vor să standardizeze încărcarea wireless pentru vehiculele electrice

Siemens și Mahle vor să standardizeze încărcarea wireless pentru vehiculele electrice

Încărcarea wireless pentru vehicule electrice este un deziderat important pentru adopția soluțiilor de mobilitate mai puțin poluante, iar companiile Siemens și Mahle vor să se asigure că această tehnologie ar putea ajunge la scară largă  cât mai repede posibil, potrivit The Driven.

Foto: Michael Fousert/Unsplash

Siemens, una dintre cele mai cunoscute companii din industria germană, și Mahle, un producător german de componente, au anunțat săptămâna aceasta că au semnat o scrisoare de intenție pentru a colabora în domeniul încărcării wireless pentru vehicule electrice.

Încărcarea wireless a vehiculelor electrice se conturează drept o piață majoră în viitor”, a spus Stefan Perras, head of pre-development and innovations for charging infrastructure în cadrul Siemens.

Unul dintre aspectele pe care se va concentra colaborarea celor două companii ține de coordonarea eforturilor de standardizare alături de autoritățile responsabile, într-o încercare de a asigura o interoperabilitate mai mare între vehicule și infrastructură de încărcare.

Siemens și Mahle plănuiesc să-și compare ideile și experiența pentru a dezvolta un sistem complet pentru vehicule electrice și să dezvolte ceea ce companiile descriu drept „o interoperabilitate extinsă și cross-testing”.

Pentru context, Siemens a făcut deja o mutare în această piață și a investit în luna iunie 25 de milioane de dolari în compania WiTricity, care lucrează la dezvoltarea unor soluții de încărcare wireless pentru vehicule electrice.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.