fbpx

Enter your keyword

post

Seria de dialoguri inițiată de Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS) continuă cu domnul Cezar Petre de la Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier.

Seria de dialoguri inițiată de Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală (APMGS) continuă cu domnul Cezar Petre de la Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier.

  #SafeInfrastructure  Este rândul unui nou specialist să explice mai multe despre cum vede subiectul siguranței rutiere și a rolului sănătății structurale în menținerea unei infrastructuri de transport performante. La invitația APMGS, de această dată ne răspunde ing. Cezar Petre de la Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier.

Ne alăturăm acestui demers important pentru întreaga industrie, prezentând integral punctul dumnealui de vedere mai jos.

? APMGS: Care sunt principalele provocări legate de siguranța rutieră și de sănătatea structurală a infrastructurii de transport?

R: O să fac referire în principal la sănătatea structurală a infrastructurii rutiere. Totul începe din faza de proiectare, unde studiile geotehnice sunt întocmite superficial. Se pierd astfel detalii importante legate de natura terenului și de eventualele fenomene geologice care sunt în desfășurare.

Pe de altă parte, calitatea este direct influențată de bugetul pus la dispoziție pentru întocmirea acestor studii, precum și de lipsa specialiștilor din domeniu.

Nu în ultimul rând, beneficiarul acceptă soluții improprii pentru lucrări. Acest lucru se întamplă la presiunea constructorilor (pentru contracte design&build) – din dorința de a face economii în execuție, vin cu soluții alternative necorespunzătoare din punct de vedere tehnic.

Ca și ultim factor important, subliniez calitatea slabă a reprezentanților beneficiarului. Se accepta din diverse motive soluții care nu corespund cerințelor tehnice minime. Aceste soluții sunt împachetate frumos, arată bine pe hârtie și în prezentare, dar în practică reprezintă un fiasco. Tot legat de calitate, proiectarea și execuția sunt realizate într-un mod netransparent. Ocazional apar la știri problemele pe care le au aceste proiecte, dar fără rezultate pozitive asupra produsului final.

#roadinfrastructure #transportinfrastructure #dialogues #structuralhealth #APMGS


 #SafeInfrastructure este un demers inițat de APMGS (Asociația Profesională pentru Monitorizare Geotehnică și Structurală) referitor la bune practici și recomandări pentru siguranța rutieră și sănătatea structurală a infrastructurii de transport. Ca membru fondator al asociației, ne alăturăm și susținem acest demers prin redarea integrală a dialogurilor APMGS cu specialiști ai domeniului.