Enter your keyword

post

Șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă: Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România, 2,2 milioane de tone pe an

Șeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă: Aruncăm 6.000 de tone de alimente zilnic, în România, 2,2 milioane de tone pe an

România se află pe locul 9 în topul țărilor cu cea mai mare risipă alimentară, de aproximativ 6.000 de tone pe zi, a transmis coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, Laszlo Borbely, la conferinţa internaţională „Împreună combatem risipa alimentară”, organizată de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului, în parteneriat cu Asociaţia Sărbătoarea Gustului.

„Suntem pe locul 9 in topul celor mai risipitoare tari din punct de vedere al risipei alimentare (…) si v-am spus: 820 de milioane de oameni nu au zilnic suficienta mancare”, a transmis oficialul. 

În opinia sa, sunt foarte multe cauze ale risipei alimentare. „Trebuie să fim mult mai atenţi şi, într-adevăr, e loc de mai bine şi trebuie să educăm populaţia, mai ales generaţia tânără”, a adăugat Borbely.

De la 1 februarie 2019, în România a intrat în vigoare legea privind diminuarea risipei alimentare. Potrivit actului normativ, agenții economici vor trebui să fie mai responsabili, în vederea diminuării risipei alimentare, prin măsuri precum vânzarea la preţ redus a produselor aflate aproape de expirarea datei de valabilitate.