fbpx

Enter your keyword

post

Schimbările climatice provoacă daune anuale de cel puțin 6,6 miliarde de euro în Germania

Schimbările climatice provoacă daune anuale de cel puțin 6,6 miliarde de euro în Germania

Căldura extremă, seceta și inundațiile cauzate de schimbările climatice provoacă daune de cel puțin 6,6 miliarde de euro pe an în Germania ultimelor două decenii, conform unui studiu publicat la începutul săptămânii, citat de Reuters.

Foto: Maheshkumar Painam/Unsplash

Studiul a fost realizat de compania de cercetare Prognos și vine într-un moment în care Europa se luptă cu incendii de vegetație masive și sute de decese cauzate de temperaturile în creștere.

Guvernul Germaniei a citat date din acest studiu atunci când a explicat că inundațiile care au afectat anumite regiuni din țară în anul 2021 au generat daune de peste 40 de miliarde de euro. Corelat cu pagubele rezultate din căldura extremă înregistrată în 2018 și 2019, Germania a înregistrat daune totale de circa 80 de miliarde de euro.

Autorii studiului atrag atenția că cifrele ar putea fi chiar mai mari atunci când vorbim despre ultimii 20 de ani, întrucât au existat și alte evenimente al căror impact nu a fost analizat sau cuantificat, cum ar fi efectele pe care diminuarea biodiversității le-au avut asupra sănătății oamenilor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.