Enter your keyword

post

Șapte tineri din întreaga lume, membri ai primului Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice din cadrul ONU

Șapte tineri din întreaga lume, membri ai primului Grup Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice din cadrul ONU

Șapte tineri din diverse regiuni ale lumii au devenit membri ai grupului de consilieri pe probleme de climă al Secretarului General al ONU, António Guterres. Cei șapte, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, vor propune soluții privind schimbarea climei, de la mobilizarea comunitară si antreprenoriat la politici durabile și măsuri de adaptare.

Potrivit unui comunicat de presă, acest anunț vine în continuarea eforturilor Națiunilor Unite de a aduce mai mulți lideri tineri în procesele de luare a deciziilor și de planificare, întrucât ONU dorește mobilizarea acțiunilor climatice în cadrul eforturilor de recuperare din criza COVID-19.

„Ne aflăm într-o situație de urgență climatică. Nu avem luxul timpului”, a declarat secretarul general într-un videoclip care anunță înființarea Grupului consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice. „Avem nevoie de acțiuni urgente acum – pentru a ne reveni mai bine din criza COVID-19, pentru a confrunta nedreptatea și inegalitatea și a aborda perturbările climatice.” „Am văzut tineri în primele linii ale acțiunilor climatice, care ne-au demonstrat cum arată un lidership curajos”, a adăugat el. „De aceea, lansez astăzi Grupul Consultativ de Tineret pe Schimbări Climatice – pentru a oferi perspective, idei și soluții care să ne ajute la creșterea acțiunilor climatice.”

Membrii grupului reprezintă vocile diverse ale tinerilor din toate regiunile lumii și vor oferi perspective și soluții cu privire la schimbările climatice, de la știință la mobilizarea comunității, de la antreprenoriat la politică și industrie.

Membrii nou selectați ai Grupului, cu vârste cuprinse între 18 și 28 de ani, sunt:

Nisreen Elsaim (Sudan) este activistă climatică și a făcut parte din mișcarea socială care a adus schimbări democratice în Sudan.

Ernest Gibson (Fiji) este co-coordonatorul pentru 350 Fiji, o rețea regională de schimbări climatice condusă de tineri.

Vladislav Kaim (Moldova) este un tânăr economist angajat în asigurarea locurilor de muncă ecologice și decente pentru tineri, aducând expertiză în comerțul internațional și migrație.

Sophia Kianni (Statele Unite) a ajutat la organizarea grevelor la nivel național și este fondatorul Climate Cardinals, o organizație nonprofit internațională care lucrează pentru traducerea informațiilor climatice în peste 100 de limbi.

Nathan Metenier (Franța) este fondatorul și coordonatorul Generation Climate Europe și purtătorul de cuvânt al Youth and Evironment Europe.

Paloma Costa (Brazilia) este avocat și apărător al drepturilor omului; a coordonat delegațiile de tineret din cadrul mai multor conferințe climatice.

Archana Soreng (India) are experiență în advocacy și cercetare și lucrează la documentarea, conservarea și promovarea cunoștințelor și practicilor culturale tradiționale ale comunităților indigene.

Cei șapte membri ai Grupului au fost aleși să ofere sfaturi sincere și curajoase secretarului general, într-un moment în care necesitatea acțiunilor pentru combaterea crizei climatice este resimțită tot mai acut.