Enter your keyword

post

România schimbă PET-ul cu biletul: peste 12.000 de români din 63 de orașe au luat parte la campanie

Peste 12.000 de români din 63 de orașe ale țării au participat la campania națională „România schimbă PET-ul cu biletul”, organizată vineri, 16 septembrie, potrivit unui comunicat de presă.

Photo 44776106 © Zsido Ovidiu Flaviu | Dreamstime.com

Campania dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, promovează călătoriile cu transportul public în schimbul colectării separate a deșeurilor.

Concret, oricine dorea să participe trebuia să aducă 5 deșeuri (PET, doze de aluminiu, sticlă, în parcările magazinelor Kaufland, unde le-au introdus în automatele de colectare separată.

În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele au eliberat un cupon în baza căruia au primit biletul de autobuz cu două călătorii sau valabil 24 de ore, în funcție de specificul fiecărui oraș, de la voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

Campania a mobilizat 46 de ONG-uri locale și peste 200 de voluntari care s-au alăturat campaniei și au sprijinit implementarea acesteia în orașele în care a fost desfășurată.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.