Enter your keyword

post

Revenirea pieței muncii din SUA este condusă de femei: Numărul de femei active în piața muncii a crescut cu 327.000 în luna iulie

Piața muncii din SUA a dat semne de revenire în luna iulie, iar cele mai recente date publicate de Departamentul pentru Muncă din SUA arată o creștere cu 327.000 de persoane de sex feminin active în piața muncii, dintr-un total de 528.000 de noi angajări înregistrate în a șaptea lună din an, potrivit Bloomberg.

Foto: Kylie Haulk/Unsplash

Avansul a fost cu atât mai însemnat în rândul femeilor latine, o categorie unde numărul persoanelor de sex feminin angajate a atins un nivel record de peste 12 milioane.

Această evoluție se poate interpreta prin ideea că segmentul femeilor își revine mai repede în piața muncii americană, însă trebuie să ținem cont că această categorie a fost afectată mai puternic de pandemie.

Un procent de 55% din totalul femeilor din SUA sunt angajate la nivelul lunii iulie, în comparație cu un nivel de 55,9% la începutul lui 2020, înainte ca pandemia de Covid-19 să își intre în drepturi.

Rata de angajare în rândul bărbaților prezintă o scădere de 1,6% pe aceeași perioadă, situându-se la 65,2%. Totuși, în cifre absolute, numărul de bărbați activi în piața muncii s-a situat în iulie la un nivel care depășește începutul pandemiei.

Trebuie să ne amintim că în aprilie 2020 aproape 12 milioane de femei au rămas fără locul de muncă. Multe dintre joburile afectate de pandemie – cele care necesitau prezență fizică și întâlniri față în față cu publicul – erau ocupate de femei, în mod disproporționat. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.