Enter your keyword

post

Raport “Maparea serviciilor medicale pediatrice din România”

Asociatia KinetoBebe impreuna cu UNICEF Romania au realizat o radiografie a distribuirii serviciilor medicale pediatrice la nivel national.

Proiectul “Maparea serviciilor medicale pediatrice din Romania” s-a finalizat cu un raport pe care il puteti vizualiza AICI.

Prin acest document a fost realizata o radiografie reala a modului in care sunt distribuite serviciile medicale pediatrice la nivel national si a accesibilitatii acestora pentru copii, populatie vulnerabila, respectandu-se legislatia în domeniu, Legea nr. 272/20041 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Coordonatele analizei noastre au drept subiect atat accesul la serviciile medicale al copiilor tipici cat si al celor atipici, care au nevoie de o urmarire atenta, pluridisciplinara, obligatorie pentru a putea dobandi abilitatile psiho-motorii necesare recuperarii.

Prin acest proiect s-au urmarit doua directii:

a) trasabilitatea si accesibilitatea serviciilor medicale pediatrice in Romania

b) directiile in care politicile publice de sanatate privind polulatia minora trebuie desfasurate in acord cu legislatia in domeniu care garanteaza accesul gratuit la ingrijire medicala copiilor.

Finalitatea studiului reprezinta cateva sugestii catre decidentii din sanatate cu privire la modalitatea in care se poate facilita si imbunatati accesul la serviciile medicale pediatrice de catre beneficiary – copii si familiile lor.