Enter your keyword

post

Raport: Giganții financiari ai lumii continuă să finanțeze defrișările

Cei mai mari giganți financiari ai lumii au continuat să aloce tot mai multe fonduri către clienți care activează în agricultură, silvicultură sau care fac afaceri cu terenuri, activități care au fost responsabile de cele mai mari defrișări în 2021, conform unui studiu publicat de o coaliție de ONG-uri, citat de Reuters.

Photo 11921143 © Draghicich | Dreamstime.com

Studiul realizat de Forests & Finance Coalition a descoperit că fondurile direcționate de jucătorii financiari către aceste companii au fost cu 60% mai mari în 2021 față de 2020, ajungând la 47 de miliarde de dolari.

Această analiză vine chiar înainte ca decidenți din întreaga lume să se întâlnească în Egipt la summitul COP27, care se va desfășura în luna noiembrie. Protejarea pădurilor și a biodiversității va fi una dintre temele principale de discuție în cadrul summitului.

De la semnarea Acordului de la Paris din anul 2015 și până la în septembrie 2022, băncile au pompat 267 de miliarde de dolari în companii a căror activitate pune în pericol pădurile, în timp ce investitorii dețin obligațiuni și acțiuni în valoare totală de 40 de miliarde de dolari în această piață

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.