Enter your keyword

post

Profiturile Shell și Centrica provoacă indignare pe măsură ce facturile la energie cresc

Creșterea profiturilor la două dintre cele mai mari companii energetice din Marea Britanie a fost descrisă ca o „insultă” la adresa milioanelor de oameni care se luptă pe fondul crizei costului vieții, prețurile ridicate ale petrolului și gazului finanțând recompense în valoare de miliarde de lire pentru acționarii lor, potrivit The Guardian. 

Foto: Jethro Carullo/Unsplash

La o zi după ce gospodăriile au fost avertizate că facturile medii anuale la energie ar putea atinge 3.850 de lire sterline din ianuarie, triplu față de nivelul de la începutul acestui an, Shell și Centrica au stârnit indignare anunțând profituri uriașe.

Shell a înregistrat câștiguri record de 11,4 miliarde de dolari (aproape 10 miliarde de lire sterline) pentru perioada de trei luni din aprilie până în iunie și a promis că va oferi acționarilor plăți în valoare de 6,5 miliarde de lire sterline.

Războiul din Ucraina, combinat cu blocajele cauzate pandemie, a dus la o creștere a prețurilor petrolului și gazelor, provocând îndatoriri mari pentru șoferi și gospodării, deoarece prețurile practicate pentru gaz, electricitate și benzină au atins maxime istorice.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.