fbpx

Enter your keyword

post

Producătorul de gaze naturale GAIL din India vrea să atingă ținta net zero până în anul 2040

Producătorul de gaze naturale GAIL din India vrea să atingă ținta net zero până în anul 2040

Producătorul de gaze naturale GAIL, controlat de statul indian, și-a stabilit anul 2040 ca termen pentru a atinge obiectivul net zero în operațiunile sale, după cum anunțat conducerea companiei la finalul săptămânii trecute, potrivit Reuters.

Foto: Peter Werkman/Unsplash

India este unul dintre cei mai mari poluatori cu gaze cu efect de seră din lume, iar la nivel național țintește obiectivul net zero pentru anul 2070. Totodată, India vrea ca gazul să ajungă să reprezinte 15% din mixul energetic național până în 2030, față de un nivel de 6,2% în prezent.

Companiile globale de petrol și gaz și-au setat termene de timp diferite când vine vorba de reducerea emisiilor Scope 1 și Scope 2, adică cele legate de operațiunile directe, precum și în cazul emisiilor Scope 3, care sunt produse atunci când clienții utilizează produsele lor.

În linie cu viziunea Indiei de a atinge obiectivul net zero până în 2070, GAIL a realizat un studiu amănunțit cu privire la ambițiile net zero și intenționează să obțină o reducere de 100% a emisiilor Scope 1 și Scope 2, respectiv o reducere de 35% a emisiilor Scope 3 până în 2040”, a declarat Manoj Jain, președintele GAIL. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.