fbpx

Enter your keyword

post

Producătorul de camioane Scania vrea să își decarbonizeze lanțul de aprovizionare până în 2030

Producătorul de camioane Scania vrea să își decarbonizeze lanțul de aprovizionare până în 2030

Producătorul suedez de camioane Scania a anunțat noi ținte în ceea ce privește decarbonizarea lanțului de aprovizionare până în 2030, precum și dezvoltarea unei strategii prin care vrea să elimine sursele de emisii din materiile prime și din baterii, potrivit ESG Today.

Foto: Ricardo Gomez Angel/Unsplash

Strategia și țintele pentru 2030 se referă în primă fază la activitatea de producție întreprinsă de Scania în Europa, adică majoritatea facilităților de producție ale companiei. Ulterior, Scania vrea să extindă strategia și către producția din China și America Latină.

Scania a devenit în 2020 primul producător de vehicule de mare tonaj care a adoptat ținte climatice aprobate de forumul cunoscut drept Science Based Target initiative (SBTi).

Încă de atunci compania și-a asumat reducerea emisiilor Scope 1 și Scope 2 cu 50% până în 2025, raportat la nivelul din 2015.

În 2022, compania a dezvăluit că a trasat o legătură directă între plata primită de directorii executivi ai companiei și performanțele în raport cu țintele climatice. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.