fbpx

Enter your keyword

post

Producătorul de ambalaje sustenabile DS Smith a finalizat construcția unei stații de epurare a apelor tehnologice la fabrica din Zărnești

Producătorul de ambalaje sustenabile DS Smith a finalizat construcția unei stații de epurare a apelor tehnologice la fabrica din Zărnești

Grupul DS Smith, producător de ambalaje sustenabile, a finalizat lucrările pentru stația de epurare a apelor tehnologice de la fabrica de hârtie din Zărnești, după o investiție de 8,7 milioane de euro, conform unui anunț oficial. 

Foto: Tamanna Rumee/Unsplash

Acest proiect are menirea de a contribui la minimizarea impactului operațiunilor asupra mediului, precum și la creșterea capacităților de epurare. Totodată, acesta face parte din planul de investiții pentru dezvoltare durabilă. Menționăm că înainte de a fi operațională această facilitate trebuie să treacă și de procesul de autorizare. 

Investițiile realizate în Zărnești demonstrează, încă o dată, angajamentul nostru față de dezvoltarea comunității și a economiei locale. Odată pusă în funcțiune, Stația de epurare ne va permite să ne eficientizăm activitatea – atât din punct de vedere tehnic, cât și al impactului asupra mediului înconjurător, să creștem capacitatea de producție a hârtiei și, în viitor, să creăm perspective pentru noi locuri de muncă”, a declarat Marius Juncanariu, director general DS Smith Zărnești. 

În luna mai a anului trecut, DS Smith a anunțat un amplu proiect de investiții pentru înlocuirea sistemului de canalizare, precum și modernizarea și punerea în funcțiune a unor echipamente din stații de epurare a apelor tehnologice, cu scopul de a reduce consumul de gaz la nivelul fabricii și amprenta de dioxid de carbon cu până la 4.500 de tone pe an.

Totodată, echipamentele amintite contribuie la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantității de deșeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora. Realizarea integrală este preconizată pentru anul 2023, în funcție de perioada necesară eliberării avizelor de către autoritățile de resort, potrivit sursei citate. 

DS Smith deține în România un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie, la Zărnești, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav și la Timișoara și 3 puncte de lucru, în Pitești, Timișoara și Otopeni, județul Ilfov, unde lucrează, în total 650 de angajați.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.