fbpx

Enter your keyword

post

ProCredit Bank, împreună cu Asociația pastel, participă la o acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa

ProCredit Bank, împreună cu Asociația pastel, participă la o acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa

ProCredit Bank se alătura Asociației pastel pentru o acțiune de ecologizare a Pădurii Băneasa, în cadrul proiectului de mediu „Refresh Pădurea Băneasa”, care se va desfășura pe 27 mai. În cadrul parteneriatului, angajați ai băncii, împreună cu Asociația, dar și alți voluntari dornici să ajute, vor contribui la această campanie amplă de curățenie a unuia dintre „plămânii” verzi ai Bucureștiului.

De altfel, Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020 a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei.

Fidelă filosofiei sale de a fi un actor responsabil în comunitate, inițiativa ProCredit Bank se înscrie în demersurile uzuale de a fi o bancă verde, cu reale contribuții în dezvoltarea sustenabilă a societății.

„Proiectul Refresh Pădurea Băneasa, ni se potrivește de minune, pentru că reamintește cât de important este mediul înconjurător și câtă grijă trebuie să avem de el în fiecare zi. Împreună cu colegii din bancă, cu cei de la Asociație și cu alți voluntari, vom colecta deșeurile din Pădurea Băneasa. Ne dorim să fim un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere prin acest exercițiu de conștientizare privind importanța protejării mediului înconjurător.”, a declarat Andreea Ichim, Director General Adjunct de la ProCredit Bank România.

Proiectul „Refresh” a fost inițiat de Asociația pastel și a ajuns la cea de-a doua ediție. Primul proiect de mediu al ONG-ului a avut loc anul trecut, în Parcul Natural Văcărești, cel mai mare parc urban din România.

„Refresh” este cel mai important proiect de mediu pe care îl desfășurăm la Asociația pastel. Ne bucurăm că anul acesta reușim să ne canalizăm eforturile către o altă zonă populară din București, de această dată Pădurea Băneasa. Parteneriatul cu ProCredit Bank ne onorează și ne responsabilizează. Ne bucurăm că alături de ei și de voluntarii înscriși în proiect vom reuși să igienizăm cele mai des populate spații din pădure. Oricine își dorește să se implice în această activitate ne poate scrie”, a menționat Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

ProCredit Bank, bancă orientată spre sustenabilitate

„Refresh Pădurea Băneasa” este cel mai nou demers din eforturile susținute ale ProCredit Bank de a contribui la protejarea mediului.

Din dorința de a înțelege și de a îmbunați impactul pe care Banca îl are asupra mediului, aceasta s-a alăturat inițiativei Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF), un standard pentru măsurarea și divulgarea amprentei de carbon generată ca urmare a activităților de creditare (scop 3).

Banca a făcut un pas suplimentar spre protecția mediului și a adăugat producția de articole din plastic de unică folosință în Lista de excludere, astfel asumându-și responsabilitatea de a sprijini tranziția companiilor implicate în acest tip de producție și de a implementa mecanisme de filtrare a solicitărilor de finanțare.

Mai mult, ProCredit Bank a dezvoltat o ofertă dedicată pentru finanțări sustenabile, ProGreen, cu produse și servicii orientate spre finanțarea investițiilor verzi, atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii. În plus, toți clienții sunt evaluați în raport cu principiile ESG.

Totodată, portofoliul băncii de împrumuturi verzi a depășit 80 de milioane de euro în decembrie 2022, reprezentând peste 22% din volumul total de credite aflate în derulare, cu investiții în eficiență energetică, împrumuturi pentru energie regenerabilă și alte investiții în proiecte prietenoase cu mediul.

În cadrul acestor credite verzi, ponderea investițiilor în energie regenerabilă s-a dublat în 2022 față de 2021. Topul sectoarelor finanțate prin credite verzi după volum sunt: producție (32%), agricultură (30%), comerț (13%).

Strategia de dezvoltare durabilă a ProCredit Bank include cele mai bune practici privind protecția mediului, precum și management de mediu cuprinzător (EMS), implementat încă din 2011, deținând o certificare ISO 14001 din 2017.

Instituția financiară este semnatara mai multor inițiative de mediu, printre care „Principle of Responsible Banking” (PRB) și Global Compact, urmând cu fidelitate principiile Global Reporting Initiative (GRI).