fbpx

Enter your keyword

post

Problema emisiilor de metan generate de industria de petrol și gaze ar putea fi rezolvată în următorul deceniu

Problema emisiilor de metan generate de industria de petrol și gaze ar putea fi rezolvată în următorul deceniu

Experții consideră că emisiile de metan generate de infrastructura de petrol și gaze ar putea fi eliminate în următorii 10 ani, potrivit Reuters.

Photo 166361682 © J Tansirimas | Dreamstime.com

Mai mulți specialiști din industrie au fost de acord la conferința climatică Reuters IMPACT că ultimii cinci ani au adus o îmbunătățire semnificativă la nivelul tehnologiilor utilizate pentru detectarea scurgerilor de petrol și gaze, ceea ce înseamnă că a devenit fezabilă eliminarea acestui fenomen.

Discutăm despre tehnologii care atunci când sunt puse la lucru pot rezolva foarte rapid problema emisiilor de metan”, a declarat Julien Perez, vicepreședinte în cadrul Oil and Gas Climate Initiative – un consorțiu format din câțiva zeci de executivi din industria de petrol și gaze.

Anul trecut, peste 100 de țări și-au luat angajamentul de a reduce emisiile de metan cu 30% până în 2030.

Metanul este un gaz cu efect de seră periculos la adresa mediului, în contextul în care are o capacitate de 80 de ori mai mare decât dioxidul de carbon în ceea ce privește conservarea căldurii.

Astăzi, extragerea, procesarea și distribuirea petrolului și a gazelor sunt responsabile pentru 23% din emisiile globale de metan, conform unei analize realizate în 2021 de Organizația Meteorologică Mondială.

În același timp, gropile de gunoi sunt responsabile pentru 20% din emisiile globale de metan, în timp ce o treime din emisii provin din sectorul agricol. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.