fbpx

Enter your keyword

post

Presiune în creștere pe industria de asigurări din Marea Britanie din cauza caniculei

Presiune în creștere pe industria de asigurări din Marea Britanie din cauza caniculei

Una dintre cele mai mari companii de asigurări din Marea Britanie a tras un semnal de alarmă cu privire la impactul temperaturilor record asupra cererilor de plată, explicând cum criza climatică a declanșat o creștere bruscă pe cereri în acest an, potrivit The Guardian.

Foto: Grant Durr/Unsplash

LV=General Insurance, companie achiziționată în 2019 de nemții de la Allianz, a anunțat că înregistrează cereri de plată de 1,2 milioane de lire sterline doar după valul de caniculă care a lovit țara între zilele de 17 și 20 iulie.

Multe dintre aceste cereri de plată au la bază incendii de vegetație care s-au extins înspre gospodării și ferme, afectând gardurile, garajele, serele și terasele din apropiere. Un procent de 8% din cazuri implică o daună totală a locuințelor asiguraților.

Compania avertizează că solul uscat și perspectivele interzicerii furtunurilor de apă ar putea duce la o creștere a cererilor de plată pe fondul tasării pământului, întrucât există premisele ca pământul de sub anumite clădiri să se scufunde, ceea ce duce la prăbușirea fundației.

Firma de asigurări spune că a existat o creștere de 205% a cazurilor de tasare a pământului între lunile iunie și iulie, iar canicula din luna august ar putea accentua această tendință. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.