fbpx

Enter your keyword

post

Președintele Joe Biden a pierdut o parte din puterea de a contribui la lupta împotriva crizei climatice, după o decizie a Curții Supreme

Președintele Joe Biden a pierdut o parte din puterea de a contribui la lupta împotriva crizei climatice, după o decizie a Curții Supreme

Agenția americană pentru Protecția Mediului (EPA) a pierdut o parte din puterea pe care o avea în lupta împotriva crizei climatice, după o decizie de referință a Curții Supreme, care va avea efecte asupra capacității de acțiune a administrației Joe Biden, potrivit BBC.

Foto: Ian Hutchinson/Unsplash

Președintele american Joe Biden a etichetat decizia Curții Supreme drept „devastatoare”, dar spune că aceasta nu va submina eforturile sale în lupta cu criza climatică.

Această situație a apărut după ce statul american Virginia de Vest și alte 18 state au mers în instanță pentru a determina dacă EPA are puterea de a impune limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră în toate statele sau nu. Aceste state și-au explicat decizia de a merge în instanță susținând că sunt îngrijorate de modul în care se realizează tranziția în sectorul energetic și îndepărtarea de cărbune.

La Curtea Supremă, cele 18 state și companiile energetice au câștigat lupta, iar magistrații au decis că EPA nu are autoritate pentru a impune la nivel național toate măsurile pe care le-a pus în discuție.

Trebuie să înțelegem că decizia Curții Supreme nu înseamnă că EPA nu va mai putea veni cu reglementări, însă Congresul trebuie să clarifice care sunt atribuțiile autorității în acest sens. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.