Enter your keyword

post

Președintele american Joe Biden a anunțat un plan de 2,3 miliarde de dolari în lupta cu schimbările climatice

Președintele american Joe Biden a anunțat un plan de 2,3 miliarde de dolari prin care își propune să sprijine dezvoltarea unei infrastructuri rezistente la fenomene meteorologice extreme, precum și la dezastre naturale, potrivit BBC.

Foto: Joshua Sukoff/Unsplash

Totuși, el nu a declarat în mod oficial urgență climatică, deși această mutare i-ar fi oferit puteri sporite în lupta cu efectele schimbărilor climatice. Discursul prin care a lansat acest plan financiar a venit într-un moment în care valurile de căldură generează condiții extreme atât în America de Nord, cât și în Europa.

Schimbările climatice reprezintă o amenințare existențială la adresa națiunii noastre și a întregii lumi. Miza este chiar sănătatea cetățenilor noștri și a comunităților noastre. De aceea trebuie să acționăm”, a declarat președintele Joe Biden.

El a explicat că e finanțarea ar trebui să ajute la extinderea mecanismelor de control pentru inundații, la întărirea rețelelor de utilități sau la recondiționarea clădirilor, însă planul cuprinde și fonduri pentru a sprijini costurile pe care la u gospodăriile cu încălzirea sau cu răcirea locuințelor. 

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.