Enter your keyword

post

Premieră: Orașul spaniol Sevilla devine primul din lume care va adopta un sistem de etichetare și clasificare a valurilor de căldură

Orașul spaniol Sevilla va deveni primul din lume care va denumi și clasifica valurile de căldură, așa cum se întâmplă deja în multe locuri din lume cu furtunile tropicale și cu urganele, într-o încercare de a proteja mai bine populația de perioadele tot mai dese de căldură extremă, potrivit The Guardian.

Foto: Henrique Ferreira/Unsplash

Sevilla este unul dintre orașele din Spania în care se înregistrează unele dintre cele mai ridicate temperaturi. În cadrul proiectului pilot care va dura un an, autoritățile vor clasifica valurile de căldură în trei categorii.

Inițiativa face parte dintr-un sistem mai amplu de măsuri pe care îl pregătesc autoritățile locale, care includ reducerea emisiilor și decarbonizarea, în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice, a anunțat Antonio Munoz, primarul orașului Sevilla.

Suntem primul oraș din lume care face un astfel de pas pentru a putea plănui și pentru a lua măsuri atunci când se desfășoară un astfel de fenomen meteorologic, în special pentru că valurile de căldură îi afectează cel mai puternic pe cei mai vulnerabili”, a declarat primarul.

Programul vine într-un moment în care Spania a trecut prin câteva zile de foc, mai neobișnuite atât de devreme în sezonul de vară. Anterior, luna mai a fost cea mai „fierbinte” din ultimii 58 de ani pentru spanioli. Frecvența valurilor de căldură din Spania s-a dublat în comparație cu deceniile anterioare, conform agenției naționale de meteorologie Aemet.

Sevilla este un oraș în care temperaturile ajung des peste 40 de grade Celsius, iar anul trecut a înregistrat o temperatură prin care a stabilit un record istoric pentru întreaga țara, de 47,4 grade Celsius.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.