fbpx

Enter your keyword

post

Platforma de tranzacționare eToro introduce scorurile ESG pentru peste 2.700 de companii

Platforma de tranzacționare eToro introduce scorurile ESG pentru peste 2.700 de companii

Platforma globală de tranzacționare eToro a anunțat că va introduce scorurile ESG pentru peste 2.700 de acțiuni pe care le listează, ceea ce le va permite utilizatorilor să ia și factorii non-financiar în calcul atunci când analizează un plasament, conform unui comunicat de presă.

Photo 220727493 / Etoro © Léna Constantin | Dreamstime.com

Scorurile ESG sunt integrate în parteneriat cu ESG Book, iar prin intermediul acestora platforma va oferi informații „printr-un sistem de tip semafor”, cu activele etichetate ca fiind verzi, portocalii sau roșii în funcție de scorul ESG.

Totodată, „indicatorii de avertizare privind implicarea companiilor” vor arăta dacă mai mult de 5% din veniturile unei companii sunt asociate cu unul dintre cele 13 domenii diferite care pot fi considerate problematice din punct de vedere etic de către unii investitori, cum ar fi investițiile în divertisment pentru adulți, combustibili fosili, arme de foc sau tutun.

Decizia eToro a venit după ce un sondaj propriu realizat în rândul a 10.000 de investitori individuali a scos la iveală că 62% dintre aceștia iau uneori sau întotdeauna în considerare factorii ESG înainte de a investi.

Mai în detaliu, 55% consideră performanța de mediu ca fiind cea mai importantă, în timp ce procentul este de 29% în dreptul guvernanței, respectiv 17% în cazul criteriului social.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.