fbpx

Enter your keyword

post

Patrula Zero Plastic: Peste o tonă de deșeuri adunate în Delta Dunării

Patrula Zero Plastic: Peste o tonă de deșeuri adunate în Delta Dunării

Voluntarii WWF au adunat, în opt săptămâni, peste o tonă de deșeuri de pe canalele și brațele Deltei Dunării și pe plajele și lacurile adiacente.

În cadrul proiectului „Patrula Zero Plastic”, zeci de voluntari au participat în această vară la acțiunile de colectare a plasticului plutitor de pe canelele Deltei Dunării. Plasticul colectat (peste o tonă) a fost depozitat în țarcurile special amenajate la Mahmudia, Sulina, Sf. Gheorghe și Mila 23.

Zona cu cele mai multe deșeuri din plastic abandonate a fost canalul care leagă Mahmudia de Sf. Gheorghe. În doar câteva ore, voluntarii Patrulei Zero Plastic au colectat aproape 20 de saci de deșeuri.

Acțiunile de colectare a plasticului au avut loc pe canalele și brațele Deltei Dunării și pe plajele și lacurile adiacente. Patrula Zero Plastic a parcurs, timp de 8 săptămâni, peste 1.000 de kilometri.

La Mahmudia, au fost curățate canalul Litcov, zona renaturată Incinta Carasuhat, lacurile din zonă și malurile localităților Murighiol și Dunavăț; la Crișan, canalele Caraorman și Ceamurlia, lacurile adiacente și Mila 23; la Sulina, plaja și canalele de pe Dunărea Veche; la Sfântu Gheorghe, Gârla turcească, lacurile adiacente și meandrele acestora.

Simultan, în toate localitățile din proiect, Patrula Zero Plastic a desfășurat Campania educațională „Impactul plasticului în natură”, în cadrul căreia au fost împărțite pliante care promovează reciclarea, pentru turiști și localnici. Aceștia au fost încurajați să nu lase gunoaie în natură și să recicleze.