fbpx

Enter your keyword

post

Panasonic pregătește o investiție de 4 miliarde de dolari pentru o fabrică de baterii pentru vehicule electrice

Panasonic pregătește o investiție de 4 miliarde de dolari pentru o fabrică de baterii pentru vehicule electrice

Compania Panasonic Energy a anunțat săptămâna aceasta că a ajuns la un acord cu statul american Kansas pentru a investi acolo 4 miliarde de dolari într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice, potrivit ESG Today.

Foto: Michael Marais/Unsplash

Anunțul vine într-un moment în care cererea pentru baterii destinate vehiculelor electrice este în creștere în SUA, iar estimările arată că cererea va continua să crească rapid în următorii ani, pe măsură ce companiile auto trec la portofolii electrice.

Mari grupuri din automotive au anunțat deja că vor să investească în producția de baterii, iar printre acestea se numără General Motor, Ford și Stellantis. Toate acestea vin în contextul în care administrația Biden a semnat anul trecut un ordin executiv prin care a prevăzut ca jumătate din vehiculele noi vândute începând cu anul 2030 să fie prietenoase cu mediul.

Ulterior, administrația Biden a alocat câteva miliarde în martie anul acesta pentru a susține producția de baterii pe plan intern, precum și dezvoltarea unui lanț de aprovizionare și reciclare pentru aceste baterii. 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.