fbpx

Enter your keyword

Obiectivul # 16

Obiectivul 16: Pace, justitie si institutii puternice

Societatea romaneasca se poate dezvolta sustenabil doar intr-un climat de pace, avand la baza accesul liber si egal la justitie, si institutii solide care sa apere aceste aceste valori fundamentale.

Iti multumim ca vrei sa contribui alaturi de organizatia din care faci parte la promovarea unei societati pasnice, cu acces egal la justitie si institutii puternice in Romania.

Impreuna vom lucra pentru a atinge pana in 2030 tintele formulate de Organizatia Natiunilor Unite pe acest domeniu, devenite acum si tintele noastre:

Tinte:

Reducerea semnificativa a tuturor formelor de violenta si ratelor de deces conexe, pretutindeni.

Stoparea abuzului, exploatarii, traficului, a tuturor formelor de violenta si tortura asupra copiilor.

Promovarea statului de drept la nivel national si international si asigurarea accesul egal la justitie pentru toti.

Reducerea semnificativa a fluxurilor ilicite financiare si de armament, consolidarea recuperarii si returnarii bunurilor furate si combaterea tuturor formelor de crima organizata.

Reducerea semnificativa a coruptiei si darii si luarii de mita in toate formele sale.

Dezvoltarea institutiilor eficiente, responsabile si transparente la toate nivelurile.

Asigurarea procesului decizional receptiv, incluziv, participativ si reprezentativ la toate nivelurile.

Extinderea si consolidarea participarii tarilor in curs de dezvoltare in institutiile de guvernare globala.

Asigurarea identitatii legale tuturor, inclusiv inregistrarea nasterii.

Asigurarea accesului public la informatii si protejarea libertatilor fundamentale, in conformitate cu legislatia nationala si acordurile internationale.

Compania ta contribuie – prin activitatea sa de baza, prin programele interne sau proiectele pe care le sustine – la una sau mai multe dintre aceste tinte?

Te asteptam in cadrul grupului de lucru cu:

  • exemple de buna practica, pentru a-i inspira si pe altii,
  • lectii invatate, experienta si know-how
  • propuneri de imbunatatire sau completare a politicilor publice, care sa favorizeze pacea, justitia si institutiile puternice in Romania.

Astfel vom veni in sprijinul autoritatilor locale si al guvernului de a-si atinge propriile tinte.

Tinte ale autoritatilor publice:

Intarirea institutiilor bationale relevante, inclusiv prin cooperare internationala, pentru dezvoltarea de capacitati de prevenire a violentei si combatere a terorismului si crimei, la toate nivelurile, in special in tarile in curs de dezvoltare.

Promovarea si intarirea legilor si politicilor non-discriminatori, pentru o dezvoltare sustenabila.

Avem la dispozitie 10 ani si convingerea ca impreuna, punandu-ne la un loc priceperea, timpul si energia, vom reusi sa consolidam pacea, justitia si institutiile din Romania.

Contribuie alaturi de compania ta:

IN CADRUL COALITIEI

Identifica in cadrul companiei tale – in activitatea de baza, programele interne sau proiectele pe care le sustine – exemple de buna practica, lectii invatate si know-how. Experienta ta conteaza!

Inventariaza, alaturi de colegii tai din departamentele relevante, politicile publice nefavorabile sau care ar fi utile dezvoltarii accelerate a domeniului si formuleaza propuneri. Supune-le dezbaterii in cadrul grupului de lucru.

Participa la intalnirile grupului de lucru, la dezbaterile cu reprezentantii sectorului guvernamental si la evenimentele coalitiei. Asuma-ti un rol activ in ceea ce priveste comunicarea cu membrii grupului sau secretariatul coalitiei.

Contribuie la comunicarea publica a temei, a activitatii grupului de lucru si a coalitiei, pe canalele online sau ofline, proprii sau ale companiei. Solicita oricand sigla obiectivului sau a coalitiei in acest scop.

Invita alaturi de noi si alte organizatii cu experienta, in grupul de lucru din care faci parte sau in sprijinul altui obiectiv.


Fii la curent cu noutatile. Urmareste pagina de Facebook: Ambasada Sustenabilitatii in Romania pentru cele mai noi informatii despre acest domeniu.

 

IN CADRUL COMPANIEI SAU PERSONAL

Sprijina – personal sau prin intermediul companiei – initiative, asociatii sau fundatii implicate in dezvoltarea de actiuni de consolidare a pacii, justitiei si institutiilor din Romania. Orice donatie sau sponsorizare, mare sau mica, poate diferenta!

Exprima-te! Solicita-le autoritatilor locale si nationale sa se angajeze in initiative care nu dauneaza oamenilor sau mediului.


Cunoaste-ti drepturile la locul de munca. Iti va fi de mare folos pentru a avea acces la justitie.


Voteaza! Profita de dreptul tau de a alege liderii tarii sau ai comunitatii locale.


Candideaza pentru o functie publica.


Vorbeste-le si colegilor tai despre toate acestea si invita-i sa faceti mai multe impreuna.


Despre Coalitia CRS

Coalitia Romania Sustenabila este o initiativa privata, apolitica, ce actioneaza – prin contributia voluntara a membrilor sai institutionali si individuali, inscrisi in grupurile de lucru tematice si regionale – ca interfata de consultare si dialog intre:

  • sectorul guvernamental-administrativ,
  • mediul de afaceri,
  • sistemul academic,
  • organizatiile neguvernamentale si
  • cetateni,

pe fiecare dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabila (ODD), in vederea implementarii Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila a Romaniei si a Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabila, convenita la nivelul ONU si al UE.

Sustinatori

Ambasada Sustenabilitatii este un fanion important la inceput de drum in Romania. Este foarte important sa existe un astfel de nucleu, agregator de proiecte cu oameni bine pregatiti si dornici sa inoveze domeniul sustenabilitatii, mai ales in ceea ce priveste sectorul privat. Le doresc mult succes si ii asigur ca Departamentul pentru Dezvoltare Durabila apreciaza efortul depus pentru actiunile ce deservesc implementarea Agendei 2030.

László Borbély

Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabila - Guvernul Romaniei

Fiecare stat este reprezentat in Romania prin propria ambasada, insa combaterea saraciei, protectia mediului, promovarea sanatatii nu cunosc conceptul de nationalitate. Pamantul ne apartine tuturor si este timpul sa beneficieze de o ambasada – un spatiu, un reper pentru toti oamenii responsabili care isi propun sa ajute si care, prin resursele, prin puterea lor sau prin exemplul personal, pot schimba lumea.

Marco Hößl

Director General Kaufland Romania

Suntem bucurosi sa sustinem “Ambasada Sustenabilitatii in Romania” ca punct de intalnire pentru discutii legate de sustenabilitate si responsabilitate sociala a companiilor. Credem ca aceasta agora poate aduce o contributie importanta la promovarea gandirii sustenabile in Romania. Pentru a ne pastra comorile naturale, cultura, precum si bunastarea ca si comunitate, luarea de decizii durabile ar trebui sa fie o parte inerenta a ADN-ului societatii noastre.

Excelenta Sa Dl Cord Meier-Klodt

Ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucuresti

Guvernul suedez este un sustinator puternic al Agendei 2030. Pentru a reusi sa indeplinim toate cele 17 obiective ale dezvoltarii durabile, trebuie sa colaboram – guverne, societatea civila si sectorul privat. Trebuie sa lucram impreuna atat la nivel national, cat si dincolo de frontiere! Ambasada Suediei doreste ca Ambasada Sustenabilitatii in Romania sa aiba succes in cresterea gradului de constientizare si cunoastere a acestei probleme importante in Romania – toate fortele bune trebuie mobilizate pentru o dezvoltare durabila!

Excelenta Sa Dna. Anneli Lindahl Kenny

Ambasadorul Suediei in Bucuresti

Ambasada Olandei la Bucuresti sprijina initiativa The CSR Agency de a infiinta o platforma de sustenabilitate in Romania. Sustenabilitatea si responsabilitatea sociala corporativa sunt valori fundamentale ale societatii noastre. E nevoie de sprijin din partea sectorului public si privat pentru a aduce aceste teme pe agenda companiilor, politicienilor, guvernelor si organizatiilor neguvernamentale. Este importanta si foarte valoroasa existenta unei locatii fizice in Bucuresti, unde companiile, ONG-urile, universitatile, politicienii, studentii, cercetatorii, reprezentantii si cetatenii se pot aduna, dezbate, impartasi bune practici, invata si lucra impreuna pentru a creste gradul de constientizare asupra acestor teme in societatea noastra.

Dl. Huub Drabbe

Seful Sectiei Economice, Ambasada Olandei la Bucuresti