Enter your keyword

post

OECD încurajează reluarea negocierilor colective pentru a combate erodarea salariilor în fața inflației

Creșterea salariului minim și încurajarea negocierilor colective ar putea limita modul în care salariile sunt erodate de spirala inflaționistă înregistrată la nivel global, conform recomandărilor lansate de OECD, citate de Reuters.

Foto: Kenny Eliason/Unsplash

De la crizele inflaționiste din anii `70 și până acum majoritatea țărilor au început să renunțe la indexarea salariilor cu inflația anuală, iar fenomenul negocierii colective și-a pierdut din suflu în mai multe țări, ceea ce a sporit libertatea angajatorilor de a impune condițiile de lucru și un anumit nivel salarial.

Între timp, companiile au fuzionat între ele ceea ce a dat naștere unui număr tot mai mare de corporații, context în care piața muncii a devenit mai concentrată și a limitat oportunitățile angajaților de a căuta salarii mai mari în alte firme.

Protejarea standardelor de trai necesită reechilibrarea puterii de negociere dintre angajatori și angajați, astfel încât muncitorii să poată negocia de la egal la egal”, a transmis OECD în perspectiva anuală asupra pieței muncii.

Organizația formată din 38 de state membre a adăugat că această reechilibrare a puterii de negociere înseamnă o nouă viață pentru negocierile colective, precum și încurajarea sindicatelor, respectiv a organizațiilor formate din angajați, astfel încât un număr mai mare de oameni să beneficieze de puterea colectivului.

No Comments

Add your review

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.